ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Space Odyssey, op stap met astronauten

Originele titel: Space Odyssey, a voyage to the planets

Tim Haines & Christopher Riley

Space Odyssey, op stap met astronauten Type: Hardcover
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 1210 gram
Aantal Pagina's: 192
ISBN: 90-5210-593-6
ISBN-13: 978-90-5210-593-2
Categorie: Wetenschap & techniek
Richtprijs: € 34,95

Korte Inhoud


Het wordt het grootste avontuur dat mensen ooit hebben aangedurfd. Ze zullen zes jaren in de ruimte verblijven, ver weg van de aarde, en sneller en verder reizen dan hun voorgangers. De queeste zal van hen de moed vergen om onvoorstelbare gevaren het hoofd te bieden en zal de grenzen voor de menselijke soort verleggen. Het si het verhaal van de Pegasus-missie, de eerste bemande ruimtevlucht naar de planeten.

Kijk door de ogen van de vijf astronauten-onderzoekers naar de spectaculaire bezienswaardigheden van ons zonnestelsel: de gloeiende lavavelden van de vulkanische planeet Venus, de reusachtige zandhozen van Mars en het fragiele, donkere oppervlak van een komeet die uiteenvalt wanneer je erop probeert te landen. Breng samen met de bemanningsleden de onherbergzame landschappen van onze naburige planeten in kaart en vlieg met de dood voor ogen rakelings langs de zon om in de hoogste versnelling koers te zetten naar de reusachtige planeten aan de rand van het zonnestelsel en de grimmige, bevroren wereld van Pluto en Charon.

Het avontuur wordt door de bemanningsleden in hun eigen woorden verteld. Hun missie lijkt misschien een toekomstdroom, maar hun ervaringen wortelen in die van de levensechte astronauten die al naar een andere wereld zijn gevlogen en maandenlang in ruimtestations rond de aarde cirkelden. De sprekende illustraties, die zijn geïnspireerd op de gegevens van veertig jaar verkenning van de planeten door werkelijke robots, maken van Space Odyssey het meest waarheidsgetrouwe verslag van een dergelijke reis - tot de dag dat deze werkelijkheid wordt.

Uittreksel


Blz. 192:"Als bewoners uit een ander sterrenstelsel op zoek zouden gaan naar planeten in ons zonnestelsel, zouden ze Jupiter als eerste ontdekken. Jupiter is zo enorm groot dat ze tijdens haar omloop de zon heen en weer rukt. Ze is tweemaal zo zwaar als alle andere planeten tezamen. Ze bestaat voornamelijk uit waterstof en helium. De kleurenslierten in de wolken zijn een cocktail van andere chemische verbindingen zoals ammonia, methaan en water in bevroren toestand. Het wisselende wolkendek is wellicht duizenden kilometers dik."

Recensie

door Tsenne Kikke
Deze missie lijkt een toekomstdroom, maar dit spannende verhaal is gebaseerd op ervaringen van echte astronauten en op veertig jaar onderzoeksgegevens van onbemande ruimtevluchten. Een uiterst waarheidsgetrouw verslag van een reis die ooit werkelijkheid zal worden.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht