ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Onkruiden herkennen

Inge H. Glas

Onkruiden herkennen Type: Hardcover
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 514 gram
Aantal Pagina's: 240
ISBN: 90-5210-586-3
ISBN-13: 978-90-5210-586-4
Categorie: Natuur & tuinieren
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Voor de een is een plant ongewenst onkruid, voor de ander een gewaardeerde aanwezige in de tuin. Met de gids zijn wilde planten al in een zeer vroeg stadium makkelijk te determineren. Behalve als volwassen plant is elke soort namelijk ook afgebeeld in zijn vroege kiemstadium, als de eerste blaadjes net zichtbaar zijn. Bovendien worden specifieke bijzonderheden en details die de herkenning vergemakkelijken vaak eveneens getoond. Zo helpt dit praktische boek bij het oplossen van de vraag: laat ik hem staan of moet hij eruit?

Makkelijke determinatie aan de hand van ca. 500 natuurgetrouwe foto's en kiemplantjes, bloeivormen en specifieke kenmerken. Ideaal voor tuiniers, tuinders en landbouwers.

Uittreksel


Recensie

door Tsenne Kikke
De afbeeldingen geven een indruk van de onkruiden in hun meest ideale verschijningsvorm. Wel dient er rekening gehouden te worden met het feit dat afwijkingen in vorm en kleur regelmatig in de natuut voorkomen. Zo kan ook de standplaats in combinatie met het gewas het beeld verstoren. Alle benamingen zijn zowel in het Nederlands als in het Latijn afgedrukt. De begeleidende tekst is eenvoudig gehouden en heeft betrekking op het gemiddelde gedrag van het onkruid.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht