ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kookboek voor de kannibaal

Originele titel: Manual del canibal

Carlos Balmaceda

Kookboek voor de kannibaal Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 300 gram
Aantal Pagina's: 206
ISBN: 90-458-4963-1
ISBN-13: 978-90-458-4963-8
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 17,9

Korte Inhoud


Kookboek voor de kannibaal - Carlos Balmaceda

Deze roman is een familiekroniek, die zich uitstrekt over de hele twintigste eeuw. In 1911 openen de Italiaanse Luciano en Ludovico Cagliostro, een tweeling die twee decennia eerder vanuit Italië naar Argentinië vertrok, samen met chef-kok Massimo Lombroso een restaurant: het magische Amacén Buenos Aires. Bijna een eeuw lang zal het restaurant lekkerbekken trekken vanuit de hele wereld. Culinaire reizigers op zoek naar de smakelijkste en meest verfijnden schotels weten het restaurant te vinden.

Generatie op generatie wordt het Almacén uitgebaat, gesloten en weer voortgezet. Het zal een speelbal van de geschiedenis zijn, een ware plek waar erotiek, verraad, dictatuur en geweld samenkomen. Iedere generatie grijpt terug op de recepten die Ludivico en Luciano verzamelden. Maar met César Lombroso als eigenaar komt er niet alleen een einde aan de twintigste eeuw, maar ook aan het Almacén. Nog één keer zullen de recepten in volle glorie worden bereid.

Op een zacht vuurtje kookt Carlos Balmaceda een huiveringwekkende en meeslpende roman, een boek op de grens van goede smaak en taboe, dat door de gefascineerde lezer zal worden opgeslokt.

Uittreksel


Blz. 9: De eerste keer dat César Lombroso mensenvlees proefde, en dan hebben we het over het vlees van zijn eigen moeder, was hij zeven maanden oud. Terwijl de vrouw hem de borst gaf was ze wat soezerig door het wonderlijk sensuele gevoel dat het lauwwarme lijfje van haar zoon bij haar opriep, maar opeens zag ze dat het kind haar borst losliet, kronkelde als een aal en met zijn roze mond open, een steenharde blik in zijn ogen en de vastberadenheid van een arend die zijn snavel in een prooi stoot, op de linkertepel aanviel en hem met één houw van zijn tandvlees in zijn geheel afrukte.

Er gingen schokken door het hele lichaam van de vrouw, ze voelde een ongure angst in haar aderen, zoals de holbewoners toen de aarde woest en ledig was. Haar aangezichtsspieren begonnen te trillen en ze stootte een fluittoon uit als een oude vrouw ter aankondiging van haar hartverlamming, en ze stierf zonder geluid te maken.

De ogen van Lombroso volgden nauwkeurig de purperen draad die zigzaggend over de steeds bleker wordende huid van zijn moeder liep. Met het kille genoegen van een spin kauwde hij genietend op het kleine stukje mager vlees, dat langzaam oploste in zijn mond.

Recensie

door Tsenne Kikke

De openingsscène geeft ons zowel een beeld evenals het idee én de smaak van het verhaal, doch is het slechts na een zeer lange aanloop vooraleer er de sprong wordt gemaakt waarbij we terug in het hoofdthema belanden. Op blz. 119 worden we uiteindelijk terug in het eigenlijke verhaal geloodst; een luguber verhaal, een verhaal over 'veredeld kannibalisme'. De inhoud van 'Kookboek voor de kannibaal' is niet op elke bladzijde even smaakvol en sommige lezers kunnen onschuldige spijsverteringsproblemen ondervinden, misschien - en er een nachtmerrie van overhouden, hetgeen natuurlijk in de prijs inbegrepen is.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht