ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bezoek van de nachtlibelle

Originele titel: Lâ odore del tuo respiro

Melissa P.

Bezoek van de nachtlibelle Type: Paperback
Uitgever: Prometheus
Gewicht: 180 gram
Aantal Pagina's: 139
ISBN: 90-446-0849-5
ISBN-13: 978-90-446-0849-6
Categorie: Biografie
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Melissa is een meisje op de vlucht. Ze vlucht voor haar traditionele Siciliaanse familie. Voor het land dat haar het leven heeft geschonken en het nu weer wil afnemen. Voor een man die zijn masker heeft afgedaan. Voor een spel dat niet gewonnen kan worden. Ze vlucht naar een toekomst zonder beperkingen, een toekomst die haar dingen belooft zonder er iets voor terug te vragen.

In Rome lijkt ze ware liefde gevonden te hebben. Melissa hoopt dat ze er eindelijk in is geslaagd haar duistere kant, die haar gedachten heeft gedomineerd sinds ze een kind was, te verbannen. Maar al snel negrijp ze dat ze slechts één van de vele gevechten met zichzelf heeft gewonnen. Simpele vermoedens en obscure nachtelijke visioenen kunnen veranderen in een jaloerse, zelfvernietigende obsessie, die alles teniet kan doen waar ze zo hard voor gevochten heeft.

Uittreksel


Blz. 15: Ik zei dat het mij niets kon schelen waar ik woonde en dat ik voor Catania zelfs het bangst was, want Catania is verzwelgend.

Duisternis, as, gestolde en afgekoelde lava. Toch brandt de zon onophoudelijk tussen de barokke reliëfs op de witte kanten vitrages van de oude huizen in de binnenstad. De hele stad lijkt weg te zakken in een grote, oneindige en peilloze duisternis. Catania is een mysterieuze vrouw. Het is alsof ze door een vermoeide trein een wijd opengesperde bek wordt in gesleurd. Dat is Catania, ook als het erop lijkt dat het leven niet op haar kleine pleinen en in haar straten vol graffiti kan passen, als er ’s nachts allemaal jongens, dealers, hoeren, junks, families en toeristen op dezelfde tijd op dezelfde plaats afspreken en er exotische en rommelige orgies aanrichten.

Catania is mooi omdat ze geen hiërarchie kent, omdat ze geen tijd kent, omdat ze zoch niet bewust is van haar charme. Ze is mooi als een naakte vrouw, blank met pikzwart haar, die haar ogen neerslaat als de hand van een gewelddadige man haar de mond snoert, en kwaadaardig sist: ‘Hou je bek, hoer.’

Dat is Catania: een hoer die niets zegt omdat iemand haar verstikt.

Ik ben Cataniaanse tot in het diepst van mijn ziel. Ik heb het leven in me en de dood, het één noch het ander jaagt mij angst aan. Af en toe heeft de dood de overhand in mijn leven.

Recensie

door Tsenne Kikke

Dit is het tweede boek van Melissa Panarello, op Sicilië geboren, en nu 21 jaar. Haar debuutromen, '100 keer een borstel door je haar halen voor je gaat slapen, werd door publiek en pers zowel geliefd als gehaat. Het was het grootste Italiaanse succes van de laatste tien jaar, vertaald in dertig talen, en binnenkort te zien op het witte doek.

Dit boek is geheel anders dan haar eerste: geen ruige seks, wél autobiografisch en in een dagboekvorm gegoten. Het handelt vooral over haar jeugdjaren, vanaf een jaar of vier, en hier en daar herken je een brief die ze aan haar moeder richt.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht