ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Binnen spelen

Alma Mathijsen

Binnen spelen Type: Paperback
Uitgever: Prometheus
Gewicht: 195 gram
Aantal Pagina's: 158
ISBN: 90-446-0783-9
ISBN-13: 978-90-446-0783-3
Categorie: Erotiek & Sensualiteit
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


De dertien publieke figuren uit ‘Binnen spelen’ maken deel uit van ieders dagelijks leven. Het zijn bekende uit de politiek, het cabaret, de literatuur, de muziek, de schilderkunst en de film-en tv-wereld waarmee de schrijfster in haar verbeelding seksuele escapades doormaakt. Jan-Peter Balkenende krijgt een beurt, maar ook Karin Bloemen, Bert uit Sesamstraat, Klaas Vaak én Free Willy komen aan bod. Alma Mathijsen verplaatst ze naar haar eigen wereld en speelt met ze als met marionettenpoppen. Haar beeldende taal, haar bizarre vergelijkingen en haar grenzeloze fantasie maken dit boek een sensatie.

Uittreksel


Blz. 16: Balkenende begint schaapachtig te lachen. ‘Je zou het zo kunnen zien,’ zegt hij alvorens hij zijn lach inslikt, ‘wij gaan nu op weg en tijdens dat samen op weg gaan zouden we kunnen besluiten tot het vermenigvuldigen.’ Hij spreekt de woorden uit alsof jij een interview voot het Jeugdjournaal geeft.

‘O ja. Dat zou inderdaad wel kunnen,’ zeg ik traag en sarcastisch. Zijn ademhaling begint het lastiger te krijgen. Ook kijkt hij me niet meer aan, zijn ogen houdt hij strak op de hoofdleuningen van de stoelen voor ons. Lustig draai ik mijn hele lichaam zijn kant op. Mijn vingers zijn kleine mannetjes geworden die op Balkie aflopen. In een korte blik krijg ik de bijbel weer in mijn vizier. Zonder gêne pak ik hem op en leg hem op zijn broek, ik laat de bladzijdes langs mijn nagels glijden. Abrupt stop ik het klapperen van de pagina’s en lees de zin voor die open op zijn broek ligt: ‘Laat de kleine tot mij komen.’

Recensie

door Tsenne Kikke
Alma Mathijsen, 21 jaar, heeft een levendige erotische fantasie en kan vergeleken worden met een Anaïs Ninn in haar amateuristische beginjaren. Elk verhaal gaat over neuken en de personages zijn meestal Nederlandse BV'€™s - maar het kan ook een walvis zijn. Echt platvloers is ze alleszins niet, behalve hier en daar misschien. Soms is ze een beetje ondeugend, en op een bepaald ogenblik ietwat blasfemistisch. Ze heeft een frisse schrijfstijl en elk verhaaltje leest vlot, maar meestal zijn haar metaforen veel té ver gezocht, totaal onlogisch en na enkele verhaaltjes kan het je beginnen vervelen. Nogmaals, je moet van dit genre houden als je er écht wilt van genieten alhoewel er betere werken in dit genre bestaan. Ikzelf hunker naar een iets hogere kwaliteit van voeding voor mijn geest.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht