ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het spel

Originele titel: The game

Neil Strauss

Het spel Type: Paperback
Uitgever: Prometheus
Gewicht: 640 gram
Aantal Pagina's: 432
ISBN: 90-446-0755-3
ISBN-13: 978-90-446-0755-0
Categorie: Erotiek & Sensualiteit
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


'Mystery heeft van de loser die ik was een superster gemaakt. Er is er maar één die nu aan hem kan tippen, en dat ben ik. Samen waren we heer en meester in de wereld van de verleiding. We hebben de meest spectaculaire versierstunts uitgehaald in Los Angeles, New York, Montreal, Londen, Sydney, Melbourne en Belgrado. Het was een gekkenhuis.'

Neil Strauss leefde twee jaar in een 'verleidingsgemeenschap', een verborgen wereld van doodgewone mannen die het voor elkaar krijgen íedere vrouw succesvol te versieren. Mannen met een eigen taalgebruik, met hun eigen erecodes, mannen die zowel op internet als in het echt opereren. Mannen die zo toegewijd zijn dat ze lezingen geven over de kunst van het verseiren en samenwonen in gedeelde huizen.
Via internet en internationale workshops leerde Neil Strauss, bijgenaamd Style, de charismatische leider Mystery kennen, wiens cursussen door honderden wanhopige vrijgezelle mannen worden gevolgd. Mystery overtreft alle experts. Versieren is zijn hobby, zijn passie, zijn roeping. Nachten achter elkaar benaderde Neil nieuwe 'doelen', tot ook hij de kunst bezat om iedere vrouw voor zich te strikken. Na een aantal maanden was hij van een gefrustreerde loser veranderd in een superster onder de pick-up artists. Vol humor, bij vlagen zowel hilarisch als aangrijpend en met beroemdheden als Britney Spears, Coutney Love en Tom Cruise is ‘Het spel’ een echte pageturner.

Neil Strauss schrijft onder meer voor het tijdschrift ‘Rolling Stone’ en ‘The New York Times’ en woont in Los Angeles.

Uittreksel


Blz. 19: Ik ben verre van aantrekkelijk. Mijn neus is te groot voor mijn gezicht en heeft, hoewel hij niet krom is, een bult op de brug. Hoewel ik niet kaal ben, zou het een understatement zijn om te zeggen dat mijn haar begint te dunnen. Er zijn alleen maar met haargroeimiddel verstevigde plukjes die de kruin van mijn hoofd als ‘tumbleweeds’ bedekken. Naar mijn mening heb ik kleine kraaloogjes, hoewel er een levendige glinstering in zit, wat gedoemd is mijn geheim te blijven omdat niemand die achter mijn bril kan zien. Aan beide kanten van mijn voorhoofd heb ik indeukingen, die ik mooi vind en die mijn gezicht karakter geven, geloof ik, al ben ik er eigenlijk nooit mee gecomplimenteerd.

Ik ben kleiner dan ik zou willen en zo mager dat ik in de ogen van de meeste mensen ondervoed lijk, hoeveel ik ook eet. Als ik naar mijn bleke, slappe lichaam kijk vraag ik me af waarom een vrouw ernaast zou willen slapen, laat staan het zou willen omarmen. Het kost mij dus moeite om meisjes te ontmoeten. Ik ben niet zo’n vent om wie vrouwen aan een bar giechelen of naar huis willen nemen als ze zich dronken en gek voelen. Ik kan ze geen stukje van mijn roem aanbieden en niet als een rockster over voorrechten opscheppen, of over cocaïne en een herenhuis zoals zo vele andere mannen in Los Angeles. Ik heb alleen mijn geest maar, en niemand kan die zien.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is het ware verhaal van een lelijk jong eendje, dat zich kaal scheert, zich laat opleiden, en ontpopt tot een professionele vrouwenversierder. Sommige lezers zullen het een goed boek vinden; anderen, een zwak pornoverhaal van het zevende knoopsgat. Met andere woorden: de meningen zullen verdeeld zijn. Voor wie is dit boek dan wel bestemd? Wel, mijn inziens, voor jonge mensen '€“ of, nog beter uitgedrukt: voor jongemannen die niet genoeg zelfvertrouwen hebben om meisjes, of vrouwen in het algemeen, te benaderen. Houd er wél rekening mee dat een Amerikaans publiek geen Belgisch publiek is! Neem dus de adviezen met een korreltje zout en lach er eens mee. De schrijfstijl is helemaal niet indrukwekkend en zeker niet van een hoog niveau, maar het is ook niet de bedoeling van dit soort van lectuur. Wel vind je hier en daar enkele grappige tips, en de moraal van het verhaal is: hoe aangenaam het ook mag lijken om op een versiertoer te gaan, diepgang in een relatie is toch het meest belangrijke, en de uiteindelijke bedoeling is toch om '€˜de vrouw van je leven'€™ te ontmoeten, nietwaar?. En, dan denk ik niet dat je véél indruk op haar zult maken als je de tips toepast. Maar, het leest vlot en als je niet bereid bent het boek te lezen, kan je misschien wachten totdat in 2007 de film verschijnt met in de hoofdrollen Jack Black en Kate Hudso.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht