ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Cause celeb

Originele titel: Cause celeb

Helen Fielding

Cause celeb Type: Paperback
Uitgever: Prometheus
Gewicht: 437 gram
Aantal Pagina's: 311
ISBN: 90-446-0588-7
ISBN-13: 978-90-446-0588-4
Categorie: Romantiek
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Rosie Richardson werkt op de pr-afdeling van een grote uitgeverij in Londen. Haar leven vol glamour en succes begint haar echter te vervelen, en als haar begeerlijke, maar o zo egoistische vriend, televisiepresentator Oliver Marchant, haar duidelijk maakt dat ze eigenlijk niets voor hem betekent, gooit Rosie haar leven om: ze vertrekt om te gaan werken in een Afrikaans vluchtelingenkamp.

Wanneer in het kamp een catastrofale hongersnood dreigt, heeft Rosie drie weken de tijd om een Live Aid-campagne op te zetten, in de hoop de ramp onder de aandacht van de wereld te brengen. Ze roept de hulp in van haar beroemde Londense vrienden voor een liefdadigheidsshow op televisie.

In 'cause celeb' beschrijft Helen Fielding op onvergetelijke manier de precaire relatie tussen roem, eigenbelang en liefdadigheid.

Helen Fielding woont en werkt in Los Angeles. haar romans 'het dagboek van Bridget Jones', 'Bridget Jones: the edge of reason' en 'de al te grote fantasie van Oliva Joules' zijn internationale bestsellers. 'Cause Celeb' is het ideale boek voor iedereen die genoten heeft van de dagboeken én films van Bridget Jones!

Uittreksel


Blz. 7: In de zomer van 1985 leed ik in Londen aan hevige verliefdheid, wat een van de ergste dingen is die een vrouw kan overkomen. Ik ontmoette Oliver, het onderwerp van mijn ongeremde fantasieën, tijdens een galavoorstelling van Vivaldi's Gloria, die in aanwezigheid van prinses Michael van Kent in de Royal Albert Hall werd gegeven. Ik was in die tijd zo'n jonge, snelle p.r.-medewerker bij een uitgeverij, Ginsberg & Fink. Ik wiebelde rond in korte rokjes, sloeg tijdens vergaderingen voortdurend mijn in doorzichtige zwarte panty's gestoken benen over elkaar, en bleef vervolgens maar piekeren over het gebrek aan belangstelling voor mijn intellectuele capaciteiten. Gek is dat, hoe je op je vijfentwintigste bang bent dat je niet serieus wordt genomen en het volkomen vanzelfsprekend vindt als seksobject te worden gezien, terwijl je het later vanzelfsprekend vindt dat je serieus wordt genomen en juist bang bent geen seksobject meer te zijn.

De directeur van ons bedrijf, sir William Ginsberg, hield ervan kleine bijeenkomsten te organiseren en getalenteerde van uiteenlopende maatschappelijke rangen en standen, waarbij hij de gasten niet van tevoren onthulde wie de andere gasten zouden zijn. Voor de slecht-ingelichten als ik waren deze bijeenkomsten een complete nachtmerrie. Je durfde niemand van de aanwezigen te vragen wat diegene deed uit vrees dat hij de schrijver zou blijken te zijn van 'Liefde in tijden van cholera' of een van de Beach Boys.

Recensie

door Tsenne Kikke

'Cause Celeb' verscheen eerder in 1998 onder de titel 'Geloof, hoop en liefdadigheid' en het is haar allereerste roman.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht