ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De zondvloed

Originele titel: The Preservationist

David Maine

De zondvloed Type: Paperback
Uitgever: Prometheus
Gewicht: 274 gram
Aantal Pagina's: 232
ISBN: 90-446-0581-X
ISBN-13: 978-90-446-0581-5
Categorie: Religieus
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


In 'De zondvloed' beschrijft David Maine op meesterlijke wijze hoe het moet zijn voor de familie van Noach om samen te leven met een man die in direct contact staat met God.

Wanneer Noach zijn zoon opdracht geeft om een ark te bouwen, kan hij hem niet vertellen waar het hout vandaan moet komen. Wanneer hij zijn schoondochters op pad stuurt om dieren te verzamelen kan hij hen geen geld en bescherming geven. Pas wanneer de regen begint te vallen, realiseren ze zich dat dit de enige ware test van hun geloof is. De familie zit gevangen op een ark, samen met duizenden dieren. Een familie midden in een bijbelse gebeurtenis met alle spanningen, emoties en zelfs humor die daarbij horen. In een prachtige, literaire stijl wordt het overbekende bijbelverhaal eindelijk persoonlijk en tastbaar gemaakt.

Uittreksel


Blz. 9: "Noach."
De stem kwam niet van buiten zijn hoofd maar vanbinnen. Hij wankelde, maar liep door.
"Noach."
Zijn handen waren zonder dat hij het wist tegen zijn voorhoofd gedrukt. "Wie...?"
"Noach." Hij voelde een lichamelijke druk achter zijn slapen, een zacht zwellen tegen de binnenkant van zijn schedel. Het was verwarrend, maar had beslist niets beangstigends. "Hier ben ik."
"Ja, Heer," wist hij uit te brengen.
"Noach, u bent een goed mens. Er zijn er maar weinigen."
Noach zweeg.
"Ik heb behagen in u en uw zonen. Er zijn er velen in wie ik geen behagen heb. Begrijpt u wat ik bedoel?"
"Niet precies, Heer."
"De ongelovigen zullen worden verdelgd."
Nauwelijks meer dan een fluistering: "Verdelgd?"
"Ze zullen verdrinken in een vloed van gerechtigheid en voor Mij worden gebracht om hen te oordelen."
Noach voelde zijn blaasspier verslappen, en langs zijn dij stroomde warme pis. "Het is Uw wil, Heer. Ik smeek U, heb genade met mijn zoons en mijzelf, al verdienen wij het niet."
"Vrees niet, Noach. Ik heb plannen met u."

Recensie

door Tsenne Kikke

Wie kent het Bijbelse verhaal over de Zondvloed niet? David Maine heeft hier zijn best gedaan om het opnieuw te vertellen... Noë is ondertussen 600 jaar geworden, zijn naamloze vrouw is 550 jaar jonger, zijn zonen helpen hem bij het zoeken naar het hout om de ark te bouwen, want ze wonen in het midden van de woestijn. Met deze ark, enkele voetbalvelden groot, moeten ze geen zee bereiken, want de zee zal wel naar hun komen. De schoondochters worden op weg gestuurd om de dieren te verzamelen... De God die hierin wordt afgebeeld is de God van het Oude Testament, de straffende God, niet die van het Nieuwe Testament, de liefhebbende. Eerst verschijnt hij in de vorm van visioenen, daarna praat hij in Noë's hoofd. Na de zondvloed krijgen ze allen de opdracht om de aarde opnieuw te gaan bevolken... maar ook dat, wisten we al. Nu nog het boek lezen...

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht