ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ischa

Gijs Groenteman

Ischa Type: Paperback
Uitgever: Prometheus
Gewicht: 286 gram
Aantal Pagina's: 222
ISBN: 90-446-0567-4
ISBN-13: 978-90-446-0567-9
Categorie: Biografie
Richtprijs: € 15

Korte Inhoud


De roemruchte journalist Ischa Meijer is door alle verhalen die over hem de ronde doen een welhaast mythische figuur geworden. Die verhalen - en de ook door Ischa Meijer zelf gretig bestudeerde Amerikaanse traditie van de oral biography - hebben Gijs Groenteman geïnspireerd tot het schrijven van dit boek. Hieruit rijst een haarscherp portret op een van de kleurrijkste personen doe de Nederlandse journalistiek ooit heeft gekend. De talrijke anekdotes en belevenissen van onder anderen Jenyy Arean, Adriaan van Dis, Joop van den Ende, Arend Jan Heerma van Voss, Hans van Manen, zoon Jeroen Meijer, broer Job Meijer, Connie Palmen, Pter van Straaten, Frans Weisz en Olga Zuiderhoek geven een onthullend beeld van Ischa’s jeugd in een getraumatiseerd joods gezin, zijn journalistieke carrière, zijn turbulente liefdesleven, zijn veelbesproken relatie met Connie Palmen, zijn geruchtmakende overstap naar de commerciële televisie en zijn plotselinge dood op 14 februari 1995, op de dag van zijn 52ste verjaardag. Dit boek is dan ook speciaal geschreven voor de echte Ischa Meijer-fans.

Uittreksel


Blz. 17 - Ischa Meijer: "Wij waren een vroom, orthodox gezin. Heel raar. Wat nu de Marokkanen zijn. In 1953 gingen we met het hele gezin in Suriname wonen. Mijn vader werd daar rabbijn en geschiedenisleraar. Op de vraag waarom we naar Suriname gingen, is het antwoord nooit gekomen. Sommigen zeggen dat mijn vader een gevangenisstraf wachtte, wegens het stelen van boeken uit de Universiteitsbibliotheek van Groningen. Anderen zeggen dat het kwam omdat iemand anders hoogleraar was geworden en hij niet. Een soort dépit. Hijzelf zei dat hij bang was voor de Russen."

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht