ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ik ben Charlotte Simmons

Originele titel: I am Charlotte Simmons

Tom Wolfe

Ik ben Charlotte Simmons Type: Paperback
Uitgever: Prometheus
Gewicht: 963 gram
Aantal Pagina's: 669
ISBN: 90-446-0535-6
ISBN-13: 978-90-446-0535-8
Categorie: Romantiek
Richtprijs: € 24,95

Korte Inhoud


Charlotte Simmons, een beschermd opgevoed meisje uit een klein dorpje in North Carolina, krijgt een studiebeurs om naar Dupont University te gaan. De rijke traditie van deze elitaire universiteit maakt grote indruk op haar. Tot haar groeiende ongenoegen lijken haar medestudenten echter meer geïnteresseerd in sport, seks en drank. De hoogbegaafde maar naïeve Charlotte raakt steeds geïntrigeerd door haar medestudenten - haar seksverslaafde kamergenoot Beverly, Jojo, de enige blanke speler in het basketbalteam; Adam, de zelfverklaarde intellectueel van de onafhankelijke schoolkrant, en de bevoorrechte rijkeluiszoon Hoyt - en daardoor groeit ook haar wens om geaccepteerd te worden. Zo verloochent zij de waarden van haar jeugd, totdat ze beseft dat haar ware macht juist in haar onschuld ligt.

Met 'Ik ben Charlotte Simmons' heeft Tom Wolfe een onvervalst meesterwerk geschreven. Het is een triomf van de prominenste chroniqueur van de Amerikaanse levensstijl. Op meesterlijke wijze en met groot oog voor detail weet hij de sfeer van het universiteitsleven in het nieuwe millennium op te roepen.

Uittreksel


Recensie

door Tsenne Kikke

Tom Wolfe is eindelijk terug met een onvervalst meesterwerk. Maatschappijkritisch als altijd, maar ook met een flinke dosis spanning en humor portretteert hij in Ik ben Charlotte Simmons het leven op een van de meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten, Dupont University.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht