ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Andere plaats, andere tijd

Originele titel: Oar plak oare tiid

Jetske Bilker

Andere plaats, andere tijd Type: Paperback
Uitgever: Prometheus
Gewicht: 187 gram
Aantal Pagina's: 152
ISBN: 90-446-0483-X
ISBN-13: 978-90-446-0483-2
Categorie: Erotiek & Sensualiteit
Richtprijs: € 12

Korte Inhoud


De 35-jarige Zwaantje Nammensma is tuinarchitecte. Ze worstelt met de combinatie van werk en gezin; ze heeft een man en een zoontje van zes. Net als ze beseft dat haar huwelijk in een sleur is beland, ontmoet ze een man - en wat voor een man: een Man.

"Daar zat hij, op dezelfde plek als gisteren, over de zee te kijken. Hij keek mijn kant niet op. Met klamme handen en met mijn schoenen uit liep ik het tallud af, meteen naar het water, en nog keek hij voor zich uit. Het water was zo ijskoud aan mijn voeten, dat alle mooie zinnen ergens in mijn hoofd bevroren. En terwijl ik door het water op hem af liep, was ik meer het kleine meisje dat vroeger op vakantie op Terschelling aan het strand speelde, dan de vrouw op verleiderspad. De zee sloeg me alles uit handen."

Uittreksel


Blz. 73: "Die linoleum keukenvloer met zwarte en witte ruiten schemerde mij het hele weekend voor de ogen. Dat ik daarop had gelegen, dat ik me had laten uitkleden, dat ik mij na al die jaren had laten aanraken door een andere man dan Dirk. Dat ik hem had binnengelaten, dat ik zo naarstig naar een plek had gezocht waar we konden liggen. Ik kon er eigenlijk niet bij. Was ik dat geweest?"

Recensie

door Tsenne Kikke
'€˜Andere plaats, andere tijd'€™ is een krachtige, levenslustige vertelling over wat gewone mensen met gewone levens plotseling kunnen overkomen. In geserreerde, uiterst doelmatige taal dwingt Jetske Bilker de lezer onverbiddelijk om mee te gaan in de gedachten en handelingen van haar hoofdpersonage. Nochtans vind ik, dat er een slot ontbreekt. De lezer blijft met enkele onbeantwoorde vragen achter en wordt verplicht zijn eigen verbeelding aan te spreken. In mijn opinie was een extra, laatste hoofdstuk, meer dan welkom.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht