ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Shamballa armbanden

Petra Hoeksema

Shamballa armbanden Type: Paperback
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 225 gram
Aantal Pagina's: 64
ISBN: 90-4391-594-7
ISBN-13: 978-90-4391-594-6
Categorie: Lifestyle & vrije tijd
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


Shamballa-armbanden zijn gelukssieraden met een mooie boodschap, zoals liefde en vrijheid. De armbanden zijn populair om weg te geven, maar het is ook mooi om ze te krijgen. De armbanden kun je zelf maken door middel van knopen, rijgen of vlechten. Ze zijn gemaakt met onder andere katoenkoord, leder, biaisband of elastiek en afgewerkt met bedels en veel soorten kralen. Van eenvoudig tot moeilijk, dit boek biedt voor ieder wat wils! Elke armband is er in diverse varianten en kleuren, zodat voor elke gelegenheid en voor ieder dierbaar persoon gelukssieraden te maken zijn.

Uittreksel


Blz. 12: Geknoopte bling bling armbanden

Neem het korte stuk koord en knoop met het lange stuk koord 9 frivolité-knopen op het korte stuk koord. Zorg dat het korte stuk koord 10 cm uitsteekt aan één kant. Om makkelijker en gelijkmatiger te kunnen werken, bevestig je de bovenkant van je werk onder de klem van een klembord. Vouw het korte koord dubbel en knoop met het lange koord 5 platte knopen over de dubbele draad van het korte koord. Vouw dan het korte stuk naar achteren en knoop dan nog 5 platte knopen over het lange uiteinde van het korte koord. Rijg een kraaltje over het korte koord en knoop 3 platte knopen, rijg weer een kraaltje en knoop weer 3 platte knopen. Ga zo verder tot je alle 9 kraaltjes hebt gebruikt, eindig daarna met 10 platte knopen. Rijg het belletje aan het `korte koord en werk het uiteinde weg door het door de laatste 3 knopen te trekken met een stopnaald. Je kunt het tangetje gebruiken om de naald door de knopen te trekken. Werk op dezelfde manier de twee uiteinden weg waarmee je geknoopt hebt. Knip de draden kort af en doe als laatste nog een druppeltje lijm op de afgeknipte draden.

Recensie

door Tsenne Kikke
Petra Hoeksema uit Amsterdam is de auteur van' Stitch by stitch', een boekje over borduurideeën.

Dankzij 'Shamballa armbanden', een uitgave van Tirion Creatief, ben je in staat je eigen gekleurde Shamballa armbanden te maken en wel variërend van gemakkelijk tot moeilijk. Tevens is het boekje ingedeeld naar de verschillende technieken, gaande van knopen, rijgen, vlechten, en leren werken met kralen en bedels.

De moeilijkere zaken zijn vooral die armbanden, waarbij een hoop knoop- en vlechtwerk aan te pas komt. In dit boekje vind je er wel illustraties over, maar hier is het misschien aangewezen om er een ander boekje bij te betrekken; een handleiding, die het knopen maken ietwat beter bespreekt - en, nog een ander boek, waarover men het heeft over sluitingen en diverse afwerkingen. De foto's zijn weliswaar groots, maar de fijne afwerkingen zijn daarop niet te zien. Om die reden dit extra advies.

In elk geval is het boekje boordevol gevuld met kleurrijke ideeën, en voor die prijs mag je het zeker niet laten liggen.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht