ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Haal het beste uit jezelf

Robert S. Benninga

Haal het beste uit jezelf Type: Paperback
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 490 gram
Aantal Pagina's: 200
ISBN: 90-4391-137-2
ISBN-13: 978-90-4391-137-5
Categorie: Zelfgroei
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


'Haal het beste uit jezelf' geeft je heel concreet en uitnodigend:

- krachtige technieken en inspirerende inzichten voor succes en geluk.
- de juiste balans tussen effectieve actie en diepe ontspanning & 'flow'.
- gereedschappen om jouw doelen sneller en met minder moeite te bereiken.
- een taak- en mensgerichte aanpak die écht werkt.
- methodes waarmee je onder druk het beste presteert en communiceert.
- herkenning en bewustwording van jouw enorme potentieel.
- de kracht vanuit oprechte passie en 'emotioneel willen' te leven.
- dé combinatie: 'wat je aandacht geeft, groeit' én 'zonder actie gebeurt er niets'.

Uittreksel


Blz. 144: In iedere organisatie, familie, vereniging en relatie staat het fenomeen VERTROUWEN centraal als fundament van alles wat lukt of (nog) niet lukt!

Vertrouw ik hét, vertrouw ik hem, vertrouw ik haar, vertrouw ik me zelf, vertrouw ik hun, vertrouw ik de situatie?! Niet altijd bewust en toch constant spelen deze vragen door jouw systeem en het antwoord is dé 'driver' voor je diepere motivatie en inspiratie om het succes te maken dat jou in ieder geval toekomt. Wat kan je er zelf aan doen om dit vertrouwen beter te begrijpen en duidelijker in beeld te krijgen hoe je vertrouwen kunt beïnvloeden. Daar gaat deze column over. Aan de hand van vier hele praktische en zeer concreet te maken begrippen nodig ik je uit jouw vertrouwen te scoren met ouderwetse schoolcijfers (1 = heel laag en 10 = het heel hoog) en daar dan zelf je conclusies uit te trekken voor jouw verdere ontwikkeling en samenwerking met anderen.

Bij het begeleiden van vele individuen, teams en bedrijven ben ik tot nu, tevens geïnspireerd door Charles Green, tot de conclusie gekomen dat vertrouwen in al haar aspecten van wederkerigheid, geloof, gunnen en subjectiviteit het best in kaart te brengen is door een breuk van de volgende vier factoren: in de 'teller' staan 3 begrippen, namelijk de som van de schoolcijfers voor Geloofwaardigheid + Betrouwbaarheid + Kwaliteit van de Relatie, gedeeld door de 'noemer': de score voor Zelf Ingenomenheid. (maximumscore/vertrouwensindex is dus 30 en minimumscore is 3/10).

Deze 'formule' lijkt op het eerst gezicht mogelijk wat abstract. Het tegendeel is echter waar als je er echt mee aan de slag gaat, wat ik je hierbij uiteraard voorstel te doen voor jezelf en vooral ook samen met anderen.

Ik wil de vier begrippen graag iets verder met je uitdiepen met een paar sleutelwoorden die altijd van toepassing zijn, of het nu gaat om een je baas, een collega, je partner thuis, je skileraar, je adviseur, je kinderen, jezelf.

Recensie

door Tsenne Kikke

De ondertitels op de kaft geven extra uitleg over de inhoud van dit boek. We lezen: 'Het Geheim? Gewoon Doen!' en: 'Denk anders - Neem actie - Verbeter je leven'. Onmiddellijk kan de primordiale vraag in ons opkomen 'Hoe?'. Wel, de auteur tracht op zijn manier, en met behukp van leerrijke 39 hoofdstukken 'Het Geheim' voor jou te ontsluieren. Hier heb je een lijstje van de titels, opdat je er een idee van kunt krijgen ...

1. Inleiding - 2. We babbelen wat af - 3. Jouw volgende stap - 4. Eb en vloed - 5. Zin en onzin van zingeving - 6. Werk je je kapot? Of is dat je lot? - 7. Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig? - 8. Almachtige ik?! - 9. Hello Tiger, I love you! - 10. Waar sta jij? - 11. Voedend of giftig leven - 12. Ont-dekken en ont-wikkelen - 13. Je echte zelf - 14. Lotus is geen must - 15. Je eigen chemische fabriek - 16. Je letterlijke levensadem - 17. Next! - 18. Een handje helpen - 19. De Platina regel - 20. Less stress - 21. Goal! - 22. De vijf krachten van success - 23. Jouw laserstraal - 24. Sterker zelfbeeld - 25. Resultaten zonder mate - 26. Bouwen aan vertrouwen - 27. Voorkomen is beter dan genezen - 28. Dokter ik - 29. Inclusief - exclusief - 30. Het ABC-virus - 31. De lift in het warenhuis van het leven - 32. Poep op de stoep - 33. Jouw eigen toko - 34. Maak meer fouten - 35. Balansoverzicht - 36. De kunst en de paradox van ontspannen concentratie - 37. De 25 belangrijkste karakteristieken van succesvolle mensen - 38. Lessen - technieken - inzichten - actieplan - 39. Beste medemens.

Robert S. Benninga is er in geslaagd om, na vele vragen van lezers en workshopbezoekers, op een heel concrete wijze de boodschap van het alombekende boek 'The Secret' te vertalen naar een meer concrete vorm van actie, die je helpt in het bereiken van jouw persoonlijke doelstellingen. Hij geeft je hierbij krachtige technieken én inspirerende inzichten teneinde je eigen leven op een andere manier te vertalen en zélf te beïnvloeden.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht