ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Regeren vanuit het duister

Originele titel: Rule by secrecy

Jim Marrs

Regeren vanuit het duister Type: Paperback
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 629 gram
Aantal Pagina's: 462
ISBN: 90-4390-734-0
ISBN-13: 978-90-4390-734-7
Categorie: Moderne Geschiedenis
Richtprijs: € 12,5

Korte Inhoud


Geheime organisaties behoren niet tot een ver verleden, zij bestaan nog steeds. De echte vraag is hoe groot hun invloed is en hoe ze het verloop van de geschiedenis kunnen manipuleren. In '€˜Regeren vanuit het duister' onderzoekt Jim Marrs een groot aantal geheime organisaties, zoals katharen, jakobijnen, fascisten, de Kennedy-clan en zelfs de CIA. Hij schrijft dat de invloed van groepen als de Trilateral Commission en de Bilderberg Conferentie niet te ontkennen valt. Zo was de voormalige Amerikaanse president George Bush sr. Lid van de Trilateral Commission en van de geheime organisatie Skull and Bones. Wat voor Bush gold, geldt voor veel wereldleiders.

Jim Marrs ging terug tot de oorsprong van dit verschijnsel van geheime organisaties die vermoedelijk nog vóór de Egyptische oudheid ligt. Hij vermoedt zelfs dat er oeroude kennis eeuwenlang binnen mysteriescholen en genootschappen is doorgegeven. Marrs beschrijft de rol van geheime organisaties bij wereldschokkende gebeurtenissen, zoals de inquisitie, de Franse en de Russische Revolutie, de wereldoorlogen, Vietnam en de Golfoorlog. Dit boek schetst een verbijsterend beeld van de werkelijke macht achter de schermen.

Uittreksel


Blz. 7: Wees gewaarschuwd. Als u volkomen gelukkig bent met de manier waarop u tegen de mensheid, religie, geschiedenis en de wereld aankijkt, lees dan niet verder. Als u werkelijk gelooft dat het mensdom het hoogtepunt van zijn wetenschappelijke en spirituele vervulling bijna heeft bereikt en dat de commerciële massamedia u voldoende informeren, stop dan hier.

Maar als u een van die miljoenen mensen bent die naar het nieuws kijken, zich verbaasd op het hoofd krabben en vragen: 'Wat gebeurt er in 's hemelsnaam?', of als u zich afvraagt wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan, dan zit u goed.

Recensie

door Tsenne Kikke
462 bladzijden ..., in zeer kleine druk. Normaliter zou dit boek een 750 bladzijden in beslag nemen als het in een gewoon, ietwat groter lettertype zou uitgebracht zijn geweest. De lezer krijgt dus waar voor zijn geld.

Als recensent is het moeilijk om een oordeel over dit werk te vellen, gewoonweg omdat er zoveel '€“voor mij '€“ oncontroleerbare informatie in staat. Alhoewel..., ik neem er een passage uit.

We lezen op blz. 346: '€˜In de vroege twintigste eeuw beweerde een in Rusland geboren treinmachinist met de naam Georgi Ivanovitsj Gurdjieff dat hij in een Indiaans klooster het complete manuscript van een Esseense meester had gevonden...'€ Ten eerste is Gurdjieff een Armeniër, dus niet in Rusland geboren; ten tweede is hij nooit een treinmachinist geweest; ten derde heeft hij dat manuscript niet in Indië gevonden wel in Turkije, enz... Met andere woorden: ik hoop maar dat de rest van het boek meer op waarheid berust
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht