ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Jackie

Originele titel: The Jackie handbook

Naomi West & Catherine Wilson

Jackie Type: Hardcover
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 771 gram
Aantal Pagina's: 430
ISBN: 90-4390-707-3
ISBN-13: 978-90-4390-707-1
Categorie: Biografie
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


'Jacqueline Kennedy, First lady en stijlicoon' is een uniek portret in tekst en beeld van een van de bekendste en fascinerendste presidentsvrouwen uit de Amerikaanse geschiedenis. Velen zagen haar en John F. Kennedy als het ideale paar. Zelfs toen hun huwelijk barsten begon te vertonen en ten prooi viel aan roddelpraat, bleef ze aan zijn zijde staan.

Deze unieke first lady gaf niet alleen het presidentschap nieuwe allure maar zorgde ook voor een revolutie in de mode. Het boek bevat een schitterende collectie foto's – waarvan vele zelden eerder zijn gepubliceerd – en staat vol met citaten en herinneringen van familie, vrienden, collega's en natuurlijk Jacqueline zelf. Exclusieve interviews met mensen uit haar directe omgeving werpen een nieuw licht op het leven van deze mysterieuze vrouw die voortdurend in de publiciteit stond. Aan bod komen onder meer haar jeugdjaren en opvoeding, haar gezinsleven, haar unieke kledingstijl, haar huwelijk met JFK, zijn dood en haar spraakmakende huwelijk met de Griekse reder Onassis. Dit boek is een uniek portret in woord maar vooral ook beeld: ruim 190 zwart-wit- en kleurenfoto’s, portretten en afbeeldingen. Verder staan er nooit eerder gepubliceerde interviews in met mensen die Jackie kenden, onder wie haar stiefbroer Jamie en haar halfbroer Hugh Auchincloss, Letitia Baldrige (secretaresse in het Witte Huis), Oleg Cassini (Jackies couturier), Ron Galella (paparazzo) en Michael Kors (modeontwerper).

Uittreksel


Blz. 6: Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis is een boeiend mysterie en de belangstelling die ze overal trok, is ruim tien jaar na haar dood nog niet verdwenen. Haar indrukwekkende stijl, haar onpeilbare persoonlijkheid en haar van dramatiek vervulde leven hebben nog weinig aan kracht ingelost.

Jackie was een ongewoon en ontzagwekkend iemand. Hoewel ze haar leven lang te kampen had met ontstellende gebeurtenissen, bleef ze waar mogelijk de omstandigheden met grote vastberadenheid naar haar hand zetten. Zelfs bij alle verwarring tijdens en na de moord op John F. Kennedy had Jackie meer aandacht voor het historische van het moment dan voor haar persoonlijke gevoelens. Door dit uitzonderlijke instinct was ze een van de fascinerendste vrouwen van de twintigste eeuw.

Jackie is afkomstig uit de hogere kringen aan de Amerikaanse oostkust en haar ambitieuze moeder bracht haar het belang van een goed huwelijk bij; maar haar houding tegenover mannen werd bepaald door haar vader, die altijd achter de vrouwen aanzat. Jackie aanbad hem. Ze voelde zich aangetrokken door invloedrijke mannen en op advies van haar vader nam de jonge Jackie een geisha-achtig imago aan dat haar onverzettelijkheid en vastberadenheid verdoezelde. Ze leerde zich aan op gedempte toon te praten om de mensen dichter naar zich toe te lokken, wat later door Maria Callas beschreven werd als ‘Marilyn Monroe die zich voordoet als Ophelia’. Als Jackie besloot om haar onverdeelde charme op iemand te richten, werd die persoon volledig ondergedompeld in haar ‘verbluffende levendigheid’. Ze was (op z’n minst) even sluw als de mannen om haar heen, maar zag in dat haar vrouwelijkheid de kern was van haar invloed.

Recensie

door Tsenne Kikke
Het is een chronologisch overzicht in woord en beeld van Jackies veelbewogen leven. Ze werd geboren op 28 juli 1929 en overleed in 1994, op 65-jarige leeftijd
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht