ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sesam Wereldgeschiedenis

Diverse auteurs

Sesam Wereldgeschiedenis Type: Paperback
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 5237 gram
Aantal Pagina's: 3058
ISBN: 90-4390-701-4
ISBN-13: 978-90-4390-701-9
Categorie: Encyclopedieën
Richtprijs: € 49,95

Korte Inhoud


Diepgravend en toch compact. Dat is deze Sesam Wereldgeschiedenis, een zesdelig naslagwerk dat de geschiedenis van de mensheid in chronologische volgorde beschrijft. Deze reeks bevat feiten en achtergrondinformatie over alle belangrijke historische gebeurtenissen van de prehistorie tot en met de twintigste eeuw. Om het zoeken te vergemakkelijken zijn in de Sesam Wereldgeschiedenis een personenregister, een geografisch register en een zakenregister opgenomen. Voor een snelle oriëntatie bevat de reeks bovendien een chronologisch overzicht van jaartallen en gebeurtenissen per land of gebied. Een praktisch naslagwerk voor iedereen die zijn historische kennis wil uitbreiden of ophalen.Uittreksel


Een volledige set, bestaande uit 6 delen:

Deel 1: prehistorie - 2e eeuw voor Christus
Deel 2: 1e eeuw voor Christus - Middeleeuwen
Deel 3: Renaissance - Gouden Eeuw
Deel 4: 17e eeuw en eerste helft 18e eeuw
Deel 5: tweede helft 18e eeuw en 19e eeuw
Deel 6: 20e eeuw

Recensie

door Tsenne Kikke
Sesam Wereldgeschiedenis, een zesdelig naslagwerk beschrijft op een compacte manier de geschiedenis van de mensheid in een chronologische volgorde. Elk deel bestaat uit een 500-tal bladzijden, en de kleine druk zorgt ervoor dat elk blad gevuld werd met leerrijk materiaal. Deel 1 begint in het Oude Egypte, omstreeks 3000 v.Chr.

En Deel 6 eindigt omstreeks 1998-1999. Achteraan vindt een uitgebreide, alfabetische personenregister dat 82 bladzijden in beslag neemt, een Geografisch Register van een 23-tal bladzijden en een Zakenregister van een 13-tal bladzijden. Het geheel wordt afgesloten een Chronologisch overzicht.

Het is geen opsomming van droge feiten, maar geschreven in een aangename, verhalende trant en de zes delen lezen als een roman. Iedereen die geïnteresseerd is in wereldgeschiedenis zal hier grote vreugde aan beleven - gegarandeerd.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht