ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Meesterlijke Schaaklessen Deel 2

Hans Böhm & Herman Grooten

Meesterlijke Schaaklessen Deel 2 Type: Paperback
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 164 gram
Aantal Pagina's: 95
ISBN: 90-4390-691-3
ISBN-13: 978-90-4390-691-3
Categorie: Denksporten
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


Dit is het tweede deel in de tiendelige serie Meesterlijke Schaaklessen die de Internationale Meesters Hans Böhm en Herman Grooten schrijven. In deel 1 worden alle regels uitgelegd. Deel 2 gaat over de uitzonderingen op die regels en verder wordt de basiskennis nog meer uitgediept met behulp van meer dan 250 opgaven en instructieve oplossingen. De serie is thematisch van opzet. De opdrachten nemen in moeilijkheid toe en zo wordt het begrip voor de mogelijkheden van de diverse schaakstukken bijgebracht en aangescherpt. In tien stappen wordt de beginner aldus tot nationaal niveau opgeleid. Na bestudering van deze eerste twee delen is men geen €˜beginner€™ meer. Het handzame formaat maakt de treinreis of een dagje strand nog zinvoller.

Uittreksel


Blz. 5: In Meesterlijke Schaaklessen deel 2 wordt uitvoerig ingegaan op twee uitzonderlijke regels: de rokade en het €˜en passant€™ slaan. Tijdens evenementen op scholen en markten blijkt keer op keer dat deze schaakregels niet goed zijn aangeleerd door de gemiddelde huisschaker. De beschrijving van de ontstaansgeschiedenis van deze bijzondere zetten waarbij men tegelijkertijd twee stukken verplaatst, geeft niet alleen inzicht maar vergemakkelijkt de toepassing in de praktijk.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht