ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De talisman

Originele titel: Talisman: sacred cities, secret faith

Graham Hancock & Robert Bauval

De talisman Type: Paperback
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 1036 gram
Aantal Pagina's: 600
ISBN: 90-4390-685-9
ISBN-13: 978-90-4390-685-2
Categorie: Oude Beschavingen
Richtprijs: € 26

Korte Inhoud


De Talisman is een intellectuele reis langs de achterafstraatjes en doofpotten van de geschiedenis. Bestsellerauteurs Graham Hancock en Robert Bauval laten in dit nieuwe boek zien dat in oude monumenten en moderne architectuur sporen te vinden zijn van geheime genootschappen. Het zouden deze genootschappen zijn die de wereld haar huidge vorm hebben gegeven. In volle vaart wordt u meegevoerd van Heliopolis naar Luxor, Alexandrïe, Florence, Parijs en uiteindelijk naar het pandemonium van ’11 september’ in New York. Oude Egyptische astrologen, joodse en Arabische geleerden, alchemisten en vrijmetselaars bevolken dit verhaal vol romantiek, intriges en heldendaden. Dit boek leest als een meeslepende detective die de gebeurtenissen van ’11 september’ in verband brengt met een eeuwenoud complot.

Uittreksel


Blz. 78: Gedurende enkele jaren waren wij bij ons langetermijnonderzoek vooral geïnteresseerd in religieuze systemen waarin specifiek de nadruk wordt gelegd op de dualismen ‘hemel-aarde’, ‘lucht-grond’ en ‘boven-beneden’. In eerdere boeken betoogden we dat dergelijke systemen eens een prominente plaats hadden ingenomen in de antieke wereld – vooral onder de Egyptenaren. Zo bestaan er 3500 jaar oude grafzerken (van hetzelfde soort teksten zouden we ook nog oudere voorbeelden kunnen citeren) waarin de farao wordt opgedragen een kopie te maken op de grond en kennis – gnosis – te verwerven van een gebied van d elucht dat ‘de verborgen cirkel van de Duat’ wordt genoemd. Hij moet dat doen om na de dood een ‘geest’ te kunnen worden en ‘ononderbroken en regelmatig en eeuwig zowel in de hemel als op aarde toegerust’ te zijn. De bron van deze passage is de elfde afdeling van het ‘Boek van wat er is in de Duat’ (geschreven op de muren van de graftombe van Toethmoses III, 1479-1425 v.C.) Iets verderop in dezelfde tekst (in de 12de afdeling), wordt de farao nogmaals opgedragen een kopie op de grond van de verborgen cirkel van de Duat te maken zodat zij kan ‘optreden als een magisch beschermer voor hem, zowel in de hemel als op de aarde’.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht