ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De wonderlijke avonturen van Alfred J. Kwak

Herman van Veen

De wonderlijke avonturen van Alfred J. Kwak Type: Hardcover
Uitgever:
Gewicht: 1600 gram
Aantal Pagina's: 413
ISBN: 90-4351-838-7
ISBN-13: 978-90-4351-838-3
Categorie: Sprookjes, fabels, legenden
Richtprijs: € 24,9

Korte Inhoud


Een monumentaal voorleesboek van het eendje dat vele harten heeft veroverd. Een hele generatie is ermee opgegroeid: Alfred J. Kwak, het eigenwijze eendje met de rode sjaal uit Groot Waterland. Alfred J. Kwak , die als er problemen opduiken, nooit kiest voor wegvliegen maar altijd een plan bedenkt. Een klein geel eendje met een groot hart voor de dieren om hem heen. Maar die ongewild zichzelf, of zijn adoptievader Henk de Mol, vaak wel in de nesten werkt.

De creatie van Herman van Veen die oorspronkelijk als musical startte, kreeg ruim tien jaar later een gezicht in de gelijknamige tekenfilm. De animatie die in 48 landen is uitgezonden, kende 52 afleveringen. Deze 52 verhalen zijn nu voor het eerst gebundeld in 'Het grote voorleesboek'.

Uittreksel


Alfred haalt de post uit de brievenbus. Per ongeluk valt een van de brieven op de grond. Alfred raapt hem op en leest wie de brief geschreven heeft.

'O, die is van de haringen,' zegt Alfred en zonder de brief open te maken gaat hij zo snel mogelijk met de brief naar het huis van zijn stiefvader, Henk de Mol.

Alfred en zijn vader zijn een klein stukje de polder voor het huis van Henk ingelopen. Ze hebben een mooi plekje gevonden in de schaduw van een grote oude eikenboom, waar ze samen de brief van de haringen hebben gelezen.

'Wat moeten we doen, pa. ?' vraagt Alfred.

'Ik weet het niet,' zegt Henk.

'Ze schrijven dat ze onze hulp weer nodig hebben,' zegt Alfred.

'Ik weet het, maar wat kunnen wij nou doen? Die moderne vissersboot van burgemeester Rokodil is bijna klaar.'

Recensie

door Tsenne Kikke
... een eend met een donkere huidskleur, die altijd een roze strik op haar eendenbips draagt en een roze haarband in haar donkere kroeshaar. De meeste papa's en mama's zullen hem nog wel kennen, het vrolijke eendje Alfred J. Kwak met zijn herkenbare liedje: "Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk was in nooooooooit."

Het was een tijdje stil rond dit grappige eendje, tot de komst van dit boek! Een boek bomvol verhalen over dit eigenwijze eendje, een bundel met maar liefst 52 verhalen! Heerlijke verhalen om voor te lezen, avond na avond... Voor de kleinere kinderen hadden meer illustraties in het boek wel leuk geweest - nu is het vooral veel tekst - maar verder vind je natuurlijk heel veel (voor)leesplezier in dit boek.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht