ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Verhalen van het goede leven

Stephan de Jong

Verhalen van het goede leven Type: Hardcover
Uitgever: Kok
Gewicht: 270 gram
Aantal Pagina's: 110
ISBN: 90-435-1125-0
ISBN-13: 978-90-435-1125-4
Categorie: Sprookjes, mythen, legenden
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Dit boek bevat veertig verhalen van levenskunst. Verhalen die op een bepaalde manier iets laten zien van het goede leven. Verhalen die fungeren als eye-opener. Om bij te glimlachen of je bij te verbazen. Verhalen om te overdenken en toe te passen in het leven van alledag.

De verhalen zijn gegroepeerd rond drie thema's: gulheid, wijsheid en hoop, en zijn twee à drie pagina's lang. Ideaal voor persoonlijke meditatie maar ook geschikt voor vergaderopeningen, op school of in vieringen. Met uitgebreid thematisch register en een register op bijbel vindplaatsen.

Uittreksel


Blz. 9: Wie aan Johannes vroeg wat hij later worden wilde, kreeg nooit een antwoord. Johannes wist het eenvoudig niet. Zijn vriendjes droomden ervan boer, soldaat of ontdekkingsreiziger te worden. Maar hoe Johannes ook over zijn toekomstige beroep peinsde, hij kon niets bedenken.

Op een dag was de kleine Johannes groot geworden. Het werd tijd dat hij een vak zou leren. Hij verliet daarom zijn huis om een beroep te gaan zoeken. Maar waar hij ook kwam - bij vissers, houtakkers of burgemeesters -, nergens vond hij een beroep dat hem psate. Koning, dat leek hem wel wat. Maar daar was er maar één van nodig, en die was er al.

Tegen de avond kwam Johannes bij een eenvoudige hut aan de rand van het bos. Hij was hongerig en moe en klopte aan. Een stevig uitziende man deed open.

"Kom binnen." De deur zwaaide open en Johannes werd meteen naar de tafel gebracht, waar een schaal met heerlijk eten stond

"Bent u kok?", vroeg Johannes na zijn honger te hebben gestild met het heerlijke eten.

"Nee, mensenvanger", antwoordde de man.

Johannes schrok.

"Hebt u mij nu gevangen?"

"Vanzelf", antwoordde de mensenvanger.

"k zei toch al dat ik mensenvanger was."

"˜Zet u mij in een kooi of gaat u mij nu opeten?", bibberde Johannes.

"Niet dat ik weet", antwoordde de mensenvanger. "Wees blij dat ik je gevangen heb. Kijk maar naar buiten."

Buiten stortregende en onweerde het. "Ik heb je weggevangen uit het noodweer", zei de man. "Zoiets mag ik graag doen; je in een kooi zetten of opeten lijkt me niet echt nodig."

De volgende ochtend was het stralend weer. De mensenvanger ging vroeg op pad en Johannes liep met hem mee.

Recensie

door Tsenne Kikke

De auteur trachtte hirmede de alombekende sprookjes te evenaren en over de vraag of hij daar in geslaagd is, moet je zélf beslissen. :-)

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht