ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De zevende engel

Originele titel: Oyster

Janette Truner Hospital

De zevende engel Type: Paperback
Uitgever: Ambo | Anthos
Gewicht: 535 gram
Aantal Pagina's: 382
ISBN: 90-414-0955-6
ISBN-13: 978-90-414-0955-3
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Het plaatsje Outer Maroo zul je op geen enkele kaart vinden, en de mensen die er wonen willen dat zo houden. De bewoners van dit afgelegen gehucht in Noord-Australië zijn óf religieuze fundamentalisten óf zwaarbewapende mijnwerkers, verenigd in hun haat tegen de regering, de belastingdienst en vreemdelingen. Ze hebben tot nu toe hun onderaardse rijkdommen verborgen kunnen houden voor de buitenwereld – tot op de dag dat Oyster, een ijlende zonderling, schijnbaar vanuit het niets het dorp binnenstrompelt.

Outer Maroo zal nooit meer hetzelfde zijn. In de weken die volgen arriveren jeugdige zwervers die in de ban raken van het charisma van Oyster. Veroordeeld tot slavenarbeid werken zij ondergronds aan zijn apocalyptische toekomst. Wie tussen hen probeert te komen verdwijnt spoorloos.
De zevende engel is een prachtig geschreven en aangrijpende thriller. Turner Hospital legt het verdriet bloot van een groep losgeslagen jongeren in de outback van Australië. Ze haalt de gruwelijke werkelijkheid naar boven en eens te meer wordt duidelijk dat individuen ondergeschikt zijn aan financieel gewin.

Uittreksel


Blz. 11: Als het was gaan regenen, had het allemaal anders kunnen lopen, bedenk ik nu, waar er waren kinderen in Outer Maroo die nog nooit regen hadden gezien. We prevelden gebeden. We vloekten. We speurden de hete lege hemel af en verbeeldden ons dat we wolken zagen. We wachtten. We smachtten naar iets wat zich vanuit het brandende niets zou voltrekken om ons verlossing te brengen. We wachtten, zoals de radelozen, op een wonder.

Helaas geschiedde dat ook.

Daarna waren er binnen enkele maanden meer reizigers dan bewoners, en die scheve verhouding leek moreel onjuist. Er waren te veel vreemdelingen in Outer Maroo.

Ook was er, en is er, de aanhoudende droogte, en bovendien hing er, misschien nog wel het ergst van alles, een soort penetrant waas, vochtloos en onzichtbaar, dat kwam en ging als een ademtocht van de dorre aarde zelf. We gaven het een naam. Ik denk dat we op een primitieve manier meenden dat het af zou druipen en ons met rust zou alten als we er de spot mee dreven. De Ouwe Fucketoe noemden we het.

De Ouwe Fucketoe zit weer op stok, zeiden we dan terwijl we een zakdoek voor neus en mond hielden.

De Ouwe Fucketoe kon dagenlang zitten broeden, drukkend, verstikkend, en soms trok hij wat op, al naargelang de stroming en werveling van de woestijnlucht. Als hij op zijn broeinest neerstreek en ons onder zijn stinkende vleugels nam, overheerste de vunzige lucht van dood vee of die typische ranzig zoete geur van rottende schapen

Recensie

door Tsenne Kikke

De kans is groot dat J. T. Hospital haar inspiratie vond in de zaak 'Heavens Gate' van 1997, toen Applewhite en 30 van zijn volgelingen gezamelijk zelfmoord pleegden. Dan hadden we ook nog Jim Jones uit Jonestown, waarbij 913 mensen omkwamen en David Koresh, die tezamen met meer dan 80 mensen naar de andere zijde vertrok. Dit boek geeft de lezer een idee van wat er allemaal zoal mis kan gaan in een sekte, en dan ook nog 'in de naam van God'. Alhoewel het als een thriller wordt afgespiegeld, is het eerder, een roman, maar het heeft een sterke inhoud en onverwachte wendingen.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht