ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het vrouweneiland

Originele titel: De nakna kvinnornas ö

Inger Frimansson

Het vrouweneiland Type: Paperback
Uitgever: Ambo | Anthos
Gewicht: 464 gram
Aantal Pagina's: 320
ISBN: 90-414-0913-0
ISBN-13: 978-90-414-0913-3
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


'Het vrouweneiland' is een ijzingwekkende psychologische thriller over de verschrikkelijke consequenties die zich voordoen als in iemands leven alle remmingen wegvallen.

Tobias Elmkvist is schrijver. Hij heeft een aantal goed gerecenseerde maar slecht verkopende dichtbundels gepubliceerd. Hij woont vlak bij Stockholm, maar aan het begin van het verhaal bevindt hij zich op de afgelegen boerderiij van zijn vader Carl. Daar is Tobias naartoe gegaan om zijn vader en diens jongere vrouw Sabina te helpen met het werk op de boerderij.

Tobias en Sabina krijgen een verhouding, die niet verborgen blijft voor Hardy, een onaangename, criminele dorpsbewoner. Als Hardy probeert Tobias af te persen, steekt deze hem neer. Sabina treft Tobias aan met het lijk. Koelbloedig en daadkrachtig zorgt ze ervoor dat de plaats van het misdrijf wordt schoongemaakt en dat het lijk verdwijnt. Maar om hun geheim te bewaren moet er nog meer gebeuren...

Inger Frimansson schreef een aantal succesvolle psychologische thrillers en debuteerde in Nederland met ‘Welterusten, mijn liefje’. Het boek werd bekroond met de prijs van de Zweedse Detectiveacademie voor de beste thriller. Ook haar tweede thriller ‘Duister spoor’ werd in ons land uitsteken ontvangen.

Uittreksel


Blz. 170: Een golf van opluchting overspoelde Tobias. Hij had geen moord of doodslag begaan. Hardy Lindström was nog in leven. Mogelijk zou hij veroordeeld worden voor mishandeling, mocht Harry besluiten een rechtszaak aan te spannen. Maar dan kon hij altijd aanvoeren dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. Dan was het zijn woord tegen die van Harry.

Maar stel dat Hardy naar Carl Sigvard ging en vertelde wat hij had gezien in de zadelkamer. Er was iets wellustigs in zijn blik geweest toen hij kwam aanlopen door de stal, hetzelfde soort wellust als toen hij dat oude verhaal van het eiland van de naakte vrouwen had opgedist.

Tja, daar konden ze niet veel tegen doen. Ze konden alleen maar hopen dat het met een sisser zou aflopen. Sabina had heel zeker geklonken, toen ze zei dat Hardy zich wel gedeisd zou houden. Zij kennen hem beter dan hij. Het had waarschijnlijk met Adam te maken en met Hardy’s plannen om een lucratieve tournee te organiseren.

Tobias tastte naar een sigaret. Het pakje was leeg. Hij kon maar het best meteen boodschappen gaan doen, want hij had wat spulletjes nodig voor het avondeten. Misschien kon hij dan ook nog even by Systembolaget, de staatsslijterij, langsgaan en een paar biertjes kopen. Hij had iets nodig om te kunnen slapen.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht