ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

New York

Originele titel: Top Ten Guide to New York

Eleanor Berman

New York Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 250 gram
Aantal Pagina's: 192
ISBN: 90-410-2464-6
ISBN-13: 978-90-410-2464-0
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 10,99

Korte Inhoud


Met behulp van de gedetailleerde kaarten, honderden foto's en tientallen lijsten met hoogtepunten vindt u moeiteloos de weg in New York - aangevuld met besprekingen van wijk, of gebied, met in de kantlijn tips voor hoe de dag daar door te brengen.

Uittreksel


Blz. 160: Geschikte kleding: New York heeft duidelijke seizoensverschillen met gemiddelde temperaturen variërend van -3 tot 3° C in de winter tot 19 tot 29° C in de zomer. Ondanks deze gemiddelden is het weer in New York behoorlijk onvoorspelbaar. Het beste kunt u laagjes dragen: met een T-shirt met korte mouwen, een shirt met lange mouwen en een trui kunt u alle weersveranderingen aan. In de winter hebt u een warme jas nodig.

Paraplu en regenjas: De meeste regen valt in maart en augustus, maar een paraplu en een regenjas kunnen het hele jaar door van pas komen.

Wandelschoenen: Het verkeer in de stad is meestal erg druk, dus wandelen is vaak de prettigste en snelste manier om ergens te komen. Koop een paar stevige wandelschoenen en loop ze goed in voor u weggaat. Dit om blaarvorming te voorkomen.

Donkere kleuren: Stomerijen in New York zijn erg duur en wasserettes zijn schaars in Midtown, waar de meeste toeristen verblijven. Het meest praktisch is om donkere kleding mee te nemen die snel droogt, zodat u de kleding 's nachts even snel kunt uitspoelen.

Pet en zonnebril: De meeste toeristen zijn van plan om veel te gaan wandelen in New York. Denk niet dat de hoge gebouwen u zullen beschermen tegen de zon, het tegendeel lijkt zelfs waar. Zorg dus voor een hoed of pet en een zonnebril, en vergeet uw zonnebrandcrème niet.

Stroomadapter: In de VS is de stroomspanning 115-120 volt, terwijl in Europa en in overige landen 220 volt gebruikt wordt. Sommige haardrogers zijn voorzien van een automatische schakelaar maar voor de meeste apparaten is een adapter nodig. Deze zijn verkrijgbaar in de winkels op het vliegveld en in sommige warenhuizen. De Amerikanen gebruiken stekkers met platte pinnen. Neem voor uw apparatuur een verloopstekker mee.

Metrische omrekenkaart: De meeste landen in de wereld hanteren het metrische stelsel, maar de Verenigde Staten doen dat niet. Een omrekenkaart of een elektronische rekenmachine maken het gemakkelijk om voor afstand mijlen in kilometers om te zetten, voor inhoud ounces in liters, voor gewicht pounds in kilogrammen, en voor temperatuur Fahrenheit in Celsius.

Studentenkaart of 65+pas: In de metro en de bus, in de bioscoop, bij de meeste bezienswaardigheden en in veel hotels krijgen mensen van 65 jaar en ouder korting. Soms moet u uw leeftijd aan kunnen tonen, dus draag altijd een geldig identiteitsbewijs bij u om van de kortingen te profiteren. Veel musea en attracties bieden ook korting aan studenten. De minimum leeftijd voor bars en clubs is in de VS 21 jaar en ook hier wordt om een bewijs gevraagd.

Douanebepalingen: $ 100 aan cadeaus ($ 400 voor inwoners van de VS), 200 sigaretten en 100 sigaren, en een liter sterkedrank mag vrij ingevoerd worden in de VS. U mag geen vlees, zaad, planten of vers fruit meebrengen. Medicijnen moeten voorzien zijn van een etiket. Op binnenlandse vluchten mag u vloeistoffen uitsluitend in flesjes van 100 ml meenemen. Taxfree gekochte drank kunt u dus niet verder meenemen dan tot het eerste vliegveld. Bij een aansluitende vlucht wordt het in beslag genomen, behalve als u het tussentijds in uw ruimbagage kunt stoppen. U.S. Customs Service: 800-6973662. Voor algemene informatie: 877-2878667

Immigratie: Als buitenlander moet u zich 72 uur voor vertrek registreren via het Electronic System for Travel Authorisation, ook als u reist onder het Visa Weaver Programma. Volg voor online registratie de instructies op https://esta. cbp.dhs.gov/ De meeste mensen met een EU-paspoort hebben geen visum nodig als ze minder dan 90 dagen in de VS blijven.

Recensie

door Tsenne Kikke
Deze meest interessante reisgids uit de alombekende reeks 'Capitool compact', is dankzij het formaat veel handiger in het gebruik dan de meeste andere gidsen. Dit deel, gewijd aan New York, gaat eerst in op de hoogtepunten van de stad en geeft tips over muziek, bars, festivals, restaurants en winkels. In het tweede gedeelte wordt aandacht besteed aan de verschillende wijken, waaronder Lower Manhattan, SoHo, Chinatown en Little Italy.

Verder werd er praktische informatie in afgedrukt over de voorbereiding en het verblijf met nuttige up-to-date adressen en prijsindicaties, afgesloten door een register. In de compacte gids wordt veelal gewerkt met top-10 lijstjes, geschiedkundige informatie, een hotelaccommodatie aanbod en degelijk uitgestippelde wandelingen. Naast de vele kleurenfoto's is de gids geïllustreerd met kaartjes en plattegronden op klein formaat, terwijl op de uitvouwbare voor- en achterflap overzichtskaarten en een metrokaart zijn afgedrukt.

Kortom: als je van plan bent New York een bezoekje te brengen, weet je nu reeds wat je alvast op zak zou moeten hebben.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht