ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Borstvoeding geven

Adrienne de Reede-Dunselman

Borstvoeding geven Type: Paperback
Uitgever: De Kern
Gewicht: 380 gram
Aantal Pagina's: 255
ISBN: 90-325-1046-0
ISBN-13: 978-90-325-1046-6
Categorie: Ouderschap
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


In deze praktische vraagbaak ligt het accent niet op het ‘waarom’ maar op het ’hoe’ van borstvoeding geven. De auteur geeft op heldere wijze uitleg. Ze bespreekt de veelgehoorde zorgen en twijfels, beantwoordt de meest gestelde vragen en besteedt aandacht aan bijzondere omstandigheden zoals borstvoeding en allergie, borstvoeding voor een te vroeg geboren baby, afkolven en de combinatie ‘voeding en baan’. ‘Borstvoeding geven’ is een zeer volledig boek waarin de (aanstaande) moeder antwoorden op al haar vragen vindt.

Uittreksel


Blz. 11: Waarom borstvoeding geven? Als de baby het voor het zeggen had, zou hij het wel weten en voor borstvoeding kiezen.

Wie kan zich aan die indruk onttrekken? Als je de kans hebt om eens rustig te kijken naar een kind aan de borst, dan wordt je duidelijk hoe hij geniet. Je ziet de overgave waarmee hij drinkt, de aandacht waarmee hij het gezicht van zijn moeder zoekt. Je kunt je het gevoel van bescherming en warmte voorstellen dat hij ervaart. Koude voetjes zijn na een voeding weer lekker warm! Je ziet dat de baby zich voldaan ontspant en in slaap valt aan de borst. Of hij lacht en praat op zijn manier al drinkend, laat af en toe even los om daarna weer tegen zijn moeder aan te kruipen. Een baby die al een poosje ervaring heeft, laat op allerlei manieren merken dat hij graag gevoed wordt. Hij neemt dan ook actief deel aan de borstvoeding. Het is een proces van wederkerigheid en het aandeel van de baby is daarin van groot belang: hij moet de borst goed in zijn mondje nemen en pas na een paar keer krachtig zuigen gaat de melk volop lopen. Soms zie je hoe een baby met zijn handje op de borst klopt. Het lijkt een ongeduldig: komt er nog wat van! Hoe groter hij wordt hoe beter hij leert invloed uit te oefenen op zijn omgeving: borstvoeding is de eerste leerschool.

Recensie

door Tsenne Kikke
'€˜Borstvoeding geven'€™ verscheen voor de eerste maal in het jaar 2000; dit is achtste, en herziene druk. Adrienne de Reede-Dunselman studeerde orthopedagogiek en ze werkte regelmatig in het buitenland voor het borstvoedingsprogramma van Unicef. Momenteel is ze directeur van de Stichting Zorg voor Borstvoeding.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht