ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het superfood zakboekje

Michael van straten

Het superfood zakboekje Type: Paperback
Uitgever: De Kern
Gewicht: 196 gram
Aantal Pagina's: 232
ISBN: 90-325-1008-8
ISBN-13: 978-90-325-1008-4
Categorie: Vitaminen & Mineralen
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


In dit handige zakboekje staan 100 producten die lekker zijn en ook nog eens supergezond. Sommige liggen voor de hand, zoals fruit en groente, maar er komen ook verrassende producten aan bod.

Zo is avocado bijvoorbeeld geen dikmaker, maar bevat essentiële bestanddelen voor een gezonde huid. En wist je dat de eenvoudige pinda een cholesterolverlagende werking heeft? Een apart gedeelte wordt gewijd aan de geneeskrachtige werking van verschillende producten.

Enthousiast zijn over wat je eet, is de eerste stap op weg naar een gezonde levensstijl, dus geniet van je eten!

Michael van Straten is een autoriteit op het gebied van de alternatieve geneeskunde, voeding en gezondheid. Hij heeft inmiddels vele boeken op zijn naam staan en schrijft voor “The Sunday Telegraph” en “Woman”.

Uittreksel


Blz. 12: Laten we het voor eens en altijd rechtzetten: aardappelen zijn geen dikmakers. Wat je ermee doet, maakt het verschil uit. Honderd gram gekookte aardappelen bevat slechts 80 calorieën. Gebakken aardappelen bevatten er 157, frietjes bijna 300 en drie zakjes chips 533 calorieën.
Generaties lang waren aardappelen het belangrijkste product van de Ieren. Ze leveren vezels, B-vitaminen, mineralen en vitamine C. Het eten van de schil biedt extra voordeel, omdat de schil kalium en andere voedingsstoffen bevat. Aardappelen werden voor het eerst geteeld door de Inca’s in Zuid-Amerika, zij schonken de wereld dus maïs en aardappelen. We weten zeker dat de Sâ,jaarden de aardappel meenamen naar Zuid-Europa, maar de Engelsman Sir Frances Drake introduceerde het gewas in Ierland en Groot-Britannië.
Het zetmeel in gekookte aardappelen is gemakkelijk verteerbaar en bijgevolg een aanrader voor mensen die langdurig ziek zijn, voor personen die te kampen hebben met spijsverteringsproblemen en vooral ook voor baby’s die vaste voeding gaan eten. De biologische waarde van aardappeleiwit is gelijk aan dat van sojabonen. Eén grote aardappel in de schil levert al een vierde van je dagelijkse dosis eiwitten en ook meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.
Traditiegetrouw gebruiken natuurgenezers – met veel succes – het sap van rauwe aardappelen bij de behandeling van maagzweren en gewrichtsontstekingen. Het is erg eenvoudig: drink vier keer per dag een half wijnglaasje sap en doe dit gedurende één maand. Het smaakt walgelijk, maar je kunt dit verhelpen door er wat appel- of wortelsap of een beetje honing aan toe te voegen. Je kunt, net voor het opdienen (en dus niet tijdens het koken), het verse sap ook aan soepen toevoegen.
Als je een hoge bloeddruk hebt, drink dan elke dag een kopje thee van aardappelschillen. Je krijgt zo veel kalium binnen. Als ze niet biologisch geteeld zijn, moet je de aardappelen grondig schoonboenen, voeg er vervolgens een dessertlepel grofgehakte aardappelschillen toe aan een mok kokend water. Gebruik in geen geval groene schillen of groene stukjes aardappel – die zijn giftig.

Recensie

door Tsenne Kikke
In dit boekje was het de bedoeling van de auteur om een overzicht van de 100 beste producten in de wereld samen te stellen... '€“ en, volgens mij is hij daar grotendeels in geslaagd. Hij noemt het geen dieet-, voedings- of gezondheidsboekje, maar een '€˜eetboek'€™. Dus, als eten én gezondheid voor jou samengaan en belangrijk zijn, is dit boekje écht aan te raden
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht