ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Callgirl

Originele titel: Callgirl

Jeannette Angell

Callgirl Type: Paperback
Uitgever: De Kern
Gewicht: 353 gram
Aantal Pagina's: 269
ISBN: 90-325-0999-3
ISBN-13: 978-90-325-0999-6
Categorie: Biografie
Richtprijs: € 16,95

Korte Inhoud


Nadat hij haar bankrekening heeft geplunderd, verdwijnt de vriend van Jeannette uit haar leven. Zij heeft een parttime baan als docent sociologie, maar komt nu bij lange na niet rond.

Na in andere banen te hebben gewerkt, komt ze terecht bij de callgirl-service van Peach. De eerste afspraak valt reuze mee, maar al snel komt Jeannette in aanraking met de minder leuke kanten van het vak, waarbij ze de bescherming van Peach en haar chauffeurs hard nodig heeft.

Overdag geeft Jeannette inmiddels college over de geschiedenis van de prostitutie en zo krijgt haar dagleven raakvlakken met haar nachtleven, totdat twee ingrijpende gebeurtenissen haar leven als callgirl een radicale wending geven.

De geboren Française Jeannette Angell beantwoordt vragen als: Hoe beland je in dat leven? Hoe gaat het eraan toe, en wat voor soort mensen krijg je als klant? Maar ze stelt ook de vraag wat jij zou doen als het jouw keuze was...

Uittreksel


Blz. 6: Luister alsjeblieft goed. Callgirls hebben normen en waarden. We nemen net als iedereen beslissingen, laten ons leiden door onze religieuze en/of morele overtuigingen. We zijn democraat, republikein, onafhankelijk, socialist, en vrijdenker. Sommigen van ons zijn lief voor kleine dieren. We zijn niet geobsedeerd door seks en we zijn niet nymfomaan. We hebben relaties, we wekken vertrouwen en we bewaren geheimen. We zijn dochters, zusters en moeders; we zijn echtgenotes.

De werkelijkheid is dat mannen ons nodig hebben. En ze willen ons niet nodig hebben. Dus geven ze ons de schuld. Dat is de reden dat moslimvrouwen verborgen moeten blijven voor mannen - het is blijkbaar hun fout dat de mannen door hen in verleiding komen. Daarom zijn 'hoeren' immoreel: omdat het hun werk is om te voorzien in de immorele behoeften in ons allemaal.

Dus...: probeer dat allemaal even te vergeten. Al je opvattingen, je gevoel van wat hoort. Bevrijd je voor een tijdje van je schuldgevoelens, je vooroordelen. Dan ben je in staat om mijn verhaal te horen.

Recensie

door Tsenne Kikke

Memoires van een voormalige prostituee. Een autobiografie, dat even vlot leest als een roman. Jeannette Angell heeft dit boek geschreven om 'misverstanden uit de wereld te helpen' en 'om maar weer eens te laten zien dat de keuzes in een mensenleven nooit zwart-wit zijn als ze op het eerste gezicht lijken'.

Het is dus een ode aan het prostitutieleven. Haar laatste regels van het boek luiden: 'En noem ons alsjeblieft niet zo snel hoeren om ons daarmee terzijde te schuiven en een oordeel over ons te vellen. We zouden je moeder kunnen zijn, of je zus, je vriendin, je dochter, zelfs de docent op de universiteit.'

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht