ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Australië & Tasmanië

Diverse auteurs

Australië & Tasmanië Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 232 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-274-9994-2
ISBN-13: 978-90-274-9994-3
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


Nelles Gids Australië neemt u mee naar de landschappelijke attracties en de fonkelende metropolen van het land. Beleef de geweldige nationale parken, de eenzaamheid van de Outback, het Great Barrier Reef en het groene eiland Tasmanië. Sydney en Melbourne zijn pulserende wereldsteden, maar ook Adelaide, Perth, Darwin en Brisbane hebben veel te bieden.

Uittreksel


Blz. 16: “Na een tocht van acht maanden gingen in 1788 de eerste elf schepen van de beroemde First Fleet onder kapitein Arthur Phillip voor anker in de monding van de rivier Parramatta. Kapitein Phillip noemde de baai Sydney Cove, naar de toenmalige Engelse minister van Binnenlandse Zaken Lord Sydney. Hij stichtte in Parramatta, tegenwoordig een wijk van Sydney, de eerste nederzetting van de nieuwe kolonie. Als stichtingsdag van de kolonie geldt 26 januari 1788.

De First Fleet had 191 vrouwen en 568 mannen, allen gestraften (convicts), aan boord, die zich aan zeer uiteenlopende vergrijpen schuldig hadden gemaakt. Het nieuwe land bood hun echter de kans zich na de gratieverlening als vrije kolonist te vestigen. De gestraften werden begeleid door soldaten, ruwe klanten, van wie men zich thuis zo op een elegante wijze had ontdaan.”

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht