ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

99% Liefde

Pieternel Dijkstra & Marleen Janssen

99% Liefde Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 361 gram
Aantal Pagina's: 208
ISBN: 90-274-9976-4
ISBN-13: 978-90-274-9976-9
Categorie: Relaties
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Waarom worden we verliefd op juist de éne? Hoe selecteren we een partner en hoe binden we ons emotioneel aan de ware? Waarom gaan mannen vaker vreemd dan vrouwen?

De auteurs bespreken een groot aantal thema's rond liefde, lust en relaties. Aan het begin van elk hoofdstuk vertellen ze in dialoogvorm over hun eigen ervaringen. Het boek bevat naast de lopende tekst veel kaders en een aantal interessante tests, zodat jij kunt nagaan hoe het zit met jouw eigen liefdesleven. Het is een vlot geschreven, luchtig boek over allerlei psychologische aspecten van de liefde, informatief en met veel vermaak.Tevens met populaire wetenschappelijke feiten, interessante weetjes en persoonlijke ervaringen van de auteurs.

Uittreksel


Blz. 10: "Nee, we geven geen antwoord op de vraag wat liefde is. Daarover bestaan namelijk net zo veel meningen, gedichten, mooie liedjes, diepe uitspraken en filosofieën als er mensen zijn, en dat willen we graag zo behouden.

Dit boek gaat over hoe mensen reageren op en in de liefde. Waarom we die ene man/vrouw waanzinnig aantrekkelijk vinden en die ander juist niet. Wat er in het lichaam gebeurt als we van de ander gaan houden en waarom verliefdheid helaas altijd overgaat. Dit boek gaat over waarom we ons gedragen zoals we ons gedragen in de liefde: van giebelende pubers tot scheldende echtelieden. Waarom we diep in ons hart allemaal monogaam zijn, en toch vreemd gaan. En waarom jaloezie, ruzie en machtsstrijd dus ook vaak bij liefde horen. Net als crisis en liefdeverdriet."

Recensie

door Tsenne Kikke

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht