ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sri Lanka

Elke Frey & Gerhard Lemmer

Sri Lanka Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 322 gram
Aantal Pagina's: 268
ISBN: 90-274-9717-6
ISBN-13: 978-90-274-9717-8
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


Deze gids vertelt u niet alleen wanneer het de beste tijd is om te bodysurfen in Arugam Bay of de 'wolkenmeisjes' van Sigiriya te aanschouwen, maar beschrijft ook de stranden van Hikkaduwa en Negombo, de pelgrimroutes naar de heilige berg Adam's Peak, de paden in het Sinharaja Forest en de prachtige processies in de koningsstad Kandy.

Met het oog op de verscheidenheid van de verschillende landstreken zijn de Wegwijzers aan het eind van elk hoofdstuk behulpzaam: voor elke regio worden inlichtingen verstrekt met betrekking tot restaurants, transport, voorzieningen bij noodgevallen, en dergelijke. Van groot praktisch nut zijn de alfabetisch gerangschikte tips en het overzicht van accomodaties aan het eind van het boek.

Uittreksel


Blz. 37: Op de kalenders van Sri Lanka zijn meer dagen rood aangegeven dan waar ook ter wereld: afgezien van de zondagen zijn er nog eens vijftien tot twintig officiële feestdagen, waarvan er verscheidene, tot groot verdriet van de mensen in loondienst, ook op zondag kunnen vallen. Elke poya-dag (puja, betekent volle maan) is sowieso een feestdag. En op vrijdag houden heel wat moslimwinkeliers hun zaken gesloten.

De meeste Singalezen zijn het er roerend over eens dat iedereen moet kunnen profiteren van de belangrijkste feestdagen van de vier wereldgodsdiensten die in het land voorkomen. Het mozaïek van religieuze gemeenschappen van Sri Lanka weerspiegelt, met bepaalde afwijkingen, de samenstelling van de bevolking: het overgrote deel van de Singalezen is boeddhistisch (69% van de bevolking), de Tamils zijn overwegend hindoeïstisch (15%), de Moren behoren, samen met de kleine Maleise minderheid, tot de islam (een kleine 8%), en de overige 8% noemt zich christen, voornamelijk katholiek, en bestaat uit Burghers, Singalezen en Tamils.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht