ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Cambodja & Laos

Diverse auteurs

Cambodja & Laos Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 260
ISBN: 90-274-2237-0
ISBN-13: 978-90-274-2237-8
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


'De Nelles Gids Cambodja' - Laos is' uw leidraad door de prachtige tempel van Angkor, het koninklijk paleis in Phnom Penh en beschrijft de stranden van Sihanoukville. In Laos is hij uw stille begeleider op boottochtjes over de Mekong, op wandelingen door de hoofdstad Vientiane en de oude koninklijke stad Louangphrabang of wanneer u het Boloven plateau met zijn bergvolkeren verkent.

Geschiedenis: Het voor Zuidoost-Azië unieke rijk van de Khmer van Angkor beleefde van de achtste tot in de dertiende eeuw een bloeiperiode. Samen met Laos kwam Cambodja later onder de Franse koloniale macht. Tegenwoordig is Laos een volksdemocratie, terwijl Cambodja in 1993 Prins Sihanouk aan het hoofd van een constitutionele monarchie stelde.

Praktsiche Tips: Aangezien Cambodja en Laos slechts zeer ten dele over een toeristische infrastructuur beschikken, is de uitvoerige reisinformatie achter in het boek bij uw voorbereidingen onontbeerlijk. U vindt er alles wat u weten moet over vervoer, klimaat, de beste reistijd en tips op medisch en ander gebied.

Uittreksel


Blz. 17: De Khmer, de belangrijkste bevolkingsgroep van het land, beschouwen zichzelf als de afstammelingen van de legendarische brahmaan Kambu, naar wie Cambodja is genoemd. De Rode Khmer gaf het land de naam Kampuchea, maar sinds 1989 heet het weer Cambodja. De Khmer zijn van Austro-Indonesische afkomst en hebben onmiskenbaar Melanesische en in mindere mate Mongoolse trekken. Zij behoren tot de Mon-Khmer volken, één van de oudste bevolkingsgroepen van Achter-Indië. Dit volk migreerde van Yunnan in zuidelijk China stroomafwaarts langs de Mekong en streek neer in de vruchtbare vlakten ten zuiden van Laos en ten westen van de bergen van Vietnam. Hier stichtten zij het rijk Angkor, lang voordat Thai-volken zich in de dalen van de Menan en de Mekong vestigden. Tussen de Khmer en hun buurvolken, de Vietnamezen, Laotianen en Thai, bestaan opmerkelijke verschillen in uiterlijk en mentaliteit.

De Khmer zijn gemiddeld ongeveer 165 cm groot en hebben een sierlijk en krachtig postuur. Zij hebben een bruine huidskleur, zwart dik haar en donkerbruine amandelvormige ogen. Naast ronde gezichten ziet men ook brede gezichten met een hoekige kin, die doen denken aan gelaatstrekken op de reliëfs van Angkor.

Recensie

door Tsenne Kikke
Als je de kwaliteit kent van één boek uit deze reeks, dan ken je ze allen: prima verzorgd, boeiend geschreven en zéér informatief!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht