ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kleine Antillen

Diverse auteurs

Kleine Antillen Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 328 gram
Aantal Pagina's: 255
ISBN: 90-274-2004-1
ISBN-13: 978-90-274-2004-6
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


Nelles Gids Kleine Antillen openbaart u de veelzijdigheid en de charme van het leven op de Caribische eilanden en wijst de weg naar de mooiste recreatiegebieden. Daartoe behoren de stranden van St. Barts, de winkelstraten op Aruba, de kusten van de Britse Maagdeneilanden, die u per boot kunt verkennen, Trinidad, waar u steel drummers kunt gadeslaan evenals de koraalriffen voor Tobago.

Geschiedenis: Als aan een parelsnoer liggen de eilanden van de Kleine Antillen on het zuidelijk gedeelte van de Caribische Zee. Een rijk cultureel erfgoed getuigt van een veelbewogen geschiedenis. De Nelles Gids Kleine Antillen beschrijft de ontdekking door Columbus, de tijd van de slavernij en de kolonisatie alsmede de recente ontwikkeling tot een waar paradijs voor toeristen.

Uittreksel


Blz. 15: Miljoenen jaren geleden was de aardkorst voortdurend in beweging en stroomde gloeiende hete lava sissend in scheuren en breuken onder water. Tenslotte scheurde de aardkorst open, waarna het leek alsof er miljoenen groen glanzende juwelen te voorschijn kwamen uit een versplinterde smaragd. In de Caribische Zee kwamen eilanden boven water waarvan de geologische ontwikkeling nog lang niet is afgesloten. Wie het La Brea-pekmeer van Trinidad, de borrelende zwavelbronnen boven het stadje Souffrière op Saint Lucia of de sedert 1994 weer vuurspuwende vulkaan op het vrijwel volledig verwoeste eiland Montserrat heeft gezien, krijgt een idee van de enorme geologische veranderingen die op de Kleine Antillen nog steeds plaatsgrijpen.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht