ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Barcelona - weekendje weg

Originele titel: Un grand week-end à  Barcelona

Marie-Age Demory

Barcelona - weekendje weg Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 252 gram
Aantal Pagina's: 140
ISBN: 90-274-1884-5
ISBN-13: 978-90-274-1884-5
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


Weekendje weg Barcelona...

- Wandelingen langs alle musea, monumenten en bezienswaardigheden in Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, met voor elk tochtje een miniplattegrond.

- 300 adressen met toelichting: boetieks, restaurants, hotels, winkels, tapas-bars, markten, parken, pleinen, discotheken, galeries..

- 16 bladzijden met praktische informatie om uw verblijf voor te bereiden en tot een succes te maken. Met 350 afbeeldingen en kleurenfoto's.

Uittreksel


Blz. 2: Barcelona is een stad van uitersten, gelegen tussen zee en bergen, een onvermoeibare slaapwandelaar en slovend onder de zon, vurig Europees en woest Catalaans. Ze wankelt tussen 'seny' (gezond verstand) en 'rauxa' (waanzin), tussen de traditie en het moderne. Ze is trouw aan haar verleden en strekt tegelijkertijd haar handen al uit nara verre melkwegen. Ze slaat bruggen tussen verbeelding en keihard zakendoen.

'We kunnen niet spreken van één Barcelona, maar er zijn meerdere Barcelona's die met elkaar samenleven. Archeologen zouden moeten weten waarom de eeuwige steden gebouwd zijn op opeenstapelingen van andere steden, alsof de plek die ze voor hun bestaan hebben uitgekozen, de uitkomst is van een duister en fataal plan," merkt Manuel Vásquez Montalbán op in zijn gids van Barcelona.

De bijzondere reizigers van de jaren 30, zoals André Pieyre de Mandiargues en Joseph Kessel, of die van de Burgeroorlog, zoals George Orwell en Clause Simon, zouden de havenkwartieren met hun zwavelgeuren van goedkope liefde niet terugkennen. "Maak je mooi, Barcelona...," is de slogan van de jaren 90 die een nieuw elan heeft gebracht. Moderne bouwprojecten hebben de stad, die legendarisch is om zijn verzet tegen Franco, een metamorfose doe ondergaan.

Recensie

door Tsenne Kikke
Deze gids is vooral bedoeld voor mensen die over weinig tijd beschikken en het geeft hen de mogelijkheid om in slechts enkele dagen tijd gans Barcelona te verkennen. Via kleine stadsplannen geeft het hen ook de mogelijkheid om in een bepaalde buurt de verschillende winkels te vinden die zich daar bevinden.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht