ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rome... een weekendje weg

Originele titel: Un grand week-end à  Rome

Domitillia Cavaletti

Rome... een weekendje weg Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 254 gram
Aantal Pagina's: 141
ISBN: 90-274-1878-0
ISBN-13: 978-90-274-1878-4
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


Weekendje weg Rome...

- Wandelingen langs alle musea, monumenten en bezienswaardigheden in Rome, deze doorleefde stad vol herinneringen, met voor elk tochtje een miniplattegrond.

- 300 adressen met toelichting: winkels, restaurants, hotels, trattoria, cafés, discotheken, bars, enoteche...

- 16 bladzijden met praktische informatie om uw verblijf voor te bereiden en tot een succes te maken - en, met 350 afbeeldingen en kleurenfoto's.

Uittreksel


Blz. 2: 'De tijd keert weer,' was het devies van Lorenzo de Medici. Is er een stad waarop dit devies meer van toepassing is dan Rome? Nergens anders gaan heden en verleden zo intens hand in hand. Een lang weekend is genoeg om u daarvan te overtuigen, om u in vervoering te brengen door een stad waar alle tijden door elkaar lopen.

Om alle musea en archeologische vindplaatsen te bezoeken is een paar dagen te kort. Neem de tijd en wees niet bang iets te missen: achter iedere kerkdeur (er is geen stad die zo veel kerken telt als Rome) vindt u prachtige schilderijen, duizelingwekkende plafonds en levensechte beelden. Hoe plezierig is het niet om wat rond te lopen op pleinen, dromend over de pracht van het oude Rome, luisterend naar de kabbelende fonteinen... De kleinste steeg en het meest verborgen klooster zijn getekend door de tijd. Zachte okerkleuren en lichtrode tinten steken af tegen het intense groen van de pijnbomen. De stad is fotogeniek.

Recensie

door Tsenne Kikke
Deze gids is vooral bedoeld voor mensen die over weinig tijd beschikken en het geeft hen de mogelijkheid om in slechts enkele dagen tijd gans Rome te verkennen. Via kleine stadsplannen geeft het hen ook de mogelijkheid om in een bepaalde buurt de verschillende winkels te vinden die zich daar bevinden
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht