ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

LONDON - weekendje weg

Originele titel: Un grand week-end à  Londres

Sarah de Haro & Catherine Laughton

LONDON - weekendje weg Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 253 gram
Aantal Pagina's: 143
ISBN: 90-274-1835-7
ISBN-13: 978-90-274-1835-7
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


Een weekendje weg naar Londen. Wat mag je absoluut niet missen? Waar moet je zeker een kijkje gaan nemen? Wat moet je per se gedaan hebben?

Met deze heldere, overzichtelijke gids mis je niets meer in de stad van je keuze. Wandelingen langs alle musea werden degelijk uitgestippeld, monumenten en bezienswaardigheden werden degelijk aangeduid, met voor elk tochtje een miniplattegrond.

Je vindt er 300 adressen in afgedrukt met toelichting over winkels, markten, pubs, antiquairs, warenhuizen, parken, clubs, hotels, eetgelegenheden, discotheken, musea en boetiekjes. Door het praktische formaat neem je ze makkelijk overal mee naartoe. Er zijn 16 bladzijden boordevol gevuld met nuttige informatie. De uitgebreide stadsplattegrond en de meer dan 350 afbeeldingen en kleurenfoto's maakt gids compleet. Genieten vóór en tijdens je verblijf.

Uittreksel


Blz. 3: Met zijn 6 miljoen inwoners en een oppervlakte zo groot als de provicie Utrecht is London een stad met duizend gezichten: het eigen statige of vlerkerige gelaat met daaromheen die van de verloren kolonies van het Britse Rijk. U vindt hier een heel eigen poëzie van de straat waar de wolken van Turners schilderijen elkaar achternazitten in de plassen op het trottoir. En om de hoek de geur van gefruite uien en een man met een tulband, die u even de indruk geven dat u in Bombay bent, terwijl u bij Marks & Spencer de deur uitstapt.

Vervolgens ziet u een groep Schotten langskomen in tartan, een meisje met een gedeeltelijk geschoren hoofd en roze haren, een zwerm jonge yuppies uit de City in driedelig grijs met gsm's, Miss Marple in twinset, een lady van West End met de schoenen in de hand om het zachte gras van Hyde Park onder haar voeten te voelen... Allerlei stijlen, allerlei trends naast elkaar in soevereine onverschilligheid. Niemand die klaarstaat met een oordeel of ook maar enige verbazing toont. Het zijn bijna alleen toeristen die zich nog een keer omdraaien om een kaalgeschoren stel met piercings in neus, oren en lippen na te staren.

Recensie

door Tsenne Kikke
Deze gids is vooral bedoeld voor mensen die over weinig tijd beschikken en het geeft hen de mogelijkheid om in slechts enkele dagen tijd gans London te verkennen. Via kleine stadsplannen geeft het hen ook de mogelijkheid om in een bepaalde buurt de verschillende winkels te vinden die zich daar bevinden.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht