ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Parijs - een weekendje weg

Originele titel: Un grand week-end à  Paris

Catherine Synave & anderen

Parijs - een weekendje weg Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 253 gram
Aantal Pagina's: 143
ISBN: 90-274-1833-0
ISBN-13: 978-90-274-1833-3
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


In 'Een weekendje weg naar Parijs' vind u, onder andere:

- Wandelingen langs alle musea, monumenten en bezienswaardigheden in Parijs, hoofdstad van de mode, met voor elk tochtje een miniplattegrond.

- 300 adressen met toelichting: winkels, restaurants, hotels, markten, galeries, tuinen en parken, discotheken, bars, schouwburgen...

- 16 bladzijden met praktische informatie om uw verblijf voor te bereiden en tot een succes te maken.

- 350 afbeeldingen en kleurenfoto's.

Uittreksel


Blz. 3: Mensen uit de hele wereld komen met vlietuigladingen tegelijk naar de lichtstad. Want wat is er heerlijker dan door al die oude wijken te dwalen met hun majestueuze boulevards of geheimzinnige straatjes. Je kijkt je ogen uit naar al die eeuwenoude wonderwerken, die weelderige gevels uit een tijd waarin men nog gevoel had voor stijl, zowel in het kleine als in het monumentale.

In Parijs moet u nieuwsgierig zijn en vaak omhoog kijken. Op de hoek van een straat bewondert u een hoektorentje van een renaissancegebouw. U ziet de arabesken van een rocaillebalkon of de voluten van een art-nouveauvenster. U werpt een blik in een etalage en gaat een leuk winkeltje binnen. Kijk eens hoe de Seine het zonlicht weerspiegelt op de stenen van het Ile Saint-Louis. Droom even weg voor een bas-reliëf, gestreeld door het zonlicht; een lach klinkt op een caféterrasje.

Parijs is geen doods decor.

Recensie

door Tsenne Kikke
Deze gids is vooral bedoeld voor mensen die over weinig tijd beschikken en het geeft hen de mogelijkheid om in slechts enkele dagen tijd gans Parijs te verkennen. Via kleine stadsplannen geeft het hen ook de mogelijkheid om in een bepaalde buurt de verschillende winkels te vinden die zich aldaar bevinden.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht