ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De 40 leukste steden van de wereld

Diverse auteurs

De 40 leukste steden van de wereld Type: Hardcover
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 580 gram
Aantal Pagina's: 384
ISBN: 90-274-1828-4
ISBN-13: 978-90-274-1828-9
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


In deze gids staan de 40 leukste steden van de wereld die RTL Travel heeft bezocht overzichtelijk beschreven. Elk hoofdstuk geeft een beeld van wat een stad te bieden heeft en waar de verborgen juweeltjes en originele adressen te vinden zijn.
Volgende steden komen hier in aanmerking: Accra, Addis Abeba, Arusha, Bangkok, Beijing, Beiroet, Buenos Aires, Caïro, Caracas, Casablanca, Chiang Mai, Damascus, Darwin, Denpasar (Bali), Havana, Ho Chi Minh, Hongkong, Istanbul, Kaapstad, Kandy, Kathmandu, Kuala Lumpur, La Paz, Lhasa, Luxor, Manilla, Marrakech, Mexico City, Moskou, Nairobi, New Delhi, Phnom Penh, Quito, Rio de Janeiro, Salvador de Bahia, Samarkand, Stone Town, St. Petersburg, Sydney, en Tokio.

Ook de adresjes die niet in de tv-uitzendingen zaten, komen aan bod. En natuurlijk zullen de favorieten van het RTL Travel team niet ontbreken.

Hans van den Bout en Rob de Laet geven leiding aan het team van reisbegeleiders en medewerkers van Shoestring, de organisatie die al jarenlang het programma RTL Travel sponsort. Ze gaan de hele wereld over om de mooiste reizen te organiseren. Reizen is hun grote passie, die ze graag delen met anderen.

Uittreksel


Blz. 9: Beste lezer,

Shoestring sponsort al drie jaar met veel plezier het programma RTL Travel en heeft met de hele crew een hechte band opgebouwd. Shoestring en RTL Travel gebruiken vaak elkaars kennis om zowel voor onze reizen als voor het programma de mooiste plekjes in beeld te brengen. Toen wij werden benaderd voor het schrijven van dit boek vonden we dat natuurlijk een hele eer. Met ‘De 40 leukste steden van de wereld’ hebben we geprobeerd ‘off the beaten track’ te gaan. Natuurlijk vind je per stad een beschrijving van de ‘must see’s’, maar we hebben ook onze eigen persoonlijke voorkeuren erin verwerkt. Dit zal je - zeker op het gebied van eten en uitgaan - brengen op plekken waar de kans om toeristen tegen het lijf te lopen klein is.

We wensen je veel lees- en reisplezier toe.

Hans van den Bout - Directeur Shoestring

Recensie

door Tsenne Kikke
Laten we '€œ Dit zal je brengen op plekken waar de kans om toeristen tegen het lijf te lopen klein is,'€ even nakijken. En we gaan naar Sydney op blz. 370. Daar lezen we dingen over '€˜Sydney Harbour Bridge'€™, '€˜The Blue Mountains'€™, de '€˜Café Mint'€™, het '€˜Pontoon'€™, '€˜Bondi met zijn wereldberoemde Bondi Beach'€™, et cetera... allemaal plaatsen waar je niets anders dan toeristen mag verwachten! Dan worden we op blz. 368 met het volgende paradox geconfronteerd: '€˜Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Australië. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die meerdere keren per week van Amsterdam naar Sydney vliegen.'€™

Vanaf blz. 193 lezen we dingen over Kandy... Off the beaten track??? Niets van gevonden. Elke toerist wordt geconfronteerd met de dingen die erin afgedrukt staan. En zo kan ik nog tientallen voorbeelden geven...

Kortom: mijn inziens is dit boek een samenbundeling van verschillende reisbrochures, die je in elke resiburo aantreft, waarin 40 wereldse steden worden beschreven.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht