ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hongarije

Diverse auteurs

Hongarije Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 330 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-274-1813-6
ISBN-13: 978-90-274-1813-5
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


Nelles Gids Hongarije brengt u van Sopron, de Benediktijner Abdij van Pannonhalma en het natuurreservaat Fertö-to via Herend en Héviz naar het Balatonmeer. Vanaf Pécs wordt de reis langs de Donau voortgezet naar Boedapest en vervolgens naar het nationale park Hortonbágy in de Grote Puszta, het kuuroord Eger of het Zempléngebergte met het wereldberoemde wijnbouwgebied Tokaier.
Geschiedenis: In het jaar 896 vestigden de nomadische Magyaren zich in het Karpaten bassin. Sindsdien heeft Hongarije, gelegen in het overgangsgebied tussen West-Europa en de Balkan, zich weten te handhaven tegen Mongolen, Habsburgers en Turken. Het Hongarije van nu is vanwege zijn rijke culturele traditie een grote trekpleister.

Uittreksel


Blz. 19: Afhankelijk van de Sovjet-Unie en toch verleid door de bekoring van het kapitalistische westen: zo is het Hongarije lange tijd gekarakteriseerd. De beelden van de Hongaarse opstand, in 1956 bloedig onderdrukt door de inval van het Russische leger, schokten de hele wereld. Pas in de jaren zestig vond een geleidelijk democratiseringsproces plaats en werd de planeconomie verrijkt met enige elementen uit de martkeconomie. In 1989 haalde het land wereldwijd de voorpagina’s voor duizenden Oost-Duitsers, die via Hongarije naar het westen wilden vluchten. Sinds de val van de muur is Hongarije een republiek op parlementaire basis en duidelijk gericht op de waarden van de Europese Unie.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht