ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Portugal

Diverse auteurs

Portugal Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 328 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-274-1807-1
ISBN-13: 978-90-274-1807-4
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


Nelles Gids begeleidt u door het ongerepte bergland en de natuurparken van Noord-Portugal, helpt u kiezen uit de stranden langs de 1500 km lange Atlantische kust, het onherbergzame Alentejo en de drukke vakantieplaatsen in Algarve; ook maakt hij u wegwijs in de oude haven van Porto en helpt hij u heuvelop-heuvelaf door de stegen van Lissabon de musea en Fado-cafés te vinden.

Geschiedenis: Het graafschap Portucale werd in de12de eeuw zelfstandig. 300 jaar later legden de karavellen van Hendrik de Zeevaarder de grondslag voor de koloniale macht van Portugal. Reeds in de 16de eeuw reikte deze wereldwijd. Dankzij het goud uit Brazilië konden barokke kerken, kastelen en paleizen gebouwd worden, die nu nog aan een glorierijk verleden herinneren.

Uittreksel


Blz. 15: Rond 3000 v.C. bereikten de Feniciërs de Portugese kust aan de Atlantische Oceaan. Daar stichtten zij handelsneerzettingen op de plaats van het tegenwoordige Lissabon, in Nazaré en Aveiro. Na hen kwamen de Carthagers die zich vanaf de 4de eeuw v.C. vestigden langs de Algarvekust. Het zuidelijke binnenland van het Iberisch Schiereiland werd in die dagen bevolkt door Keltiberiërs, nakomelingen van berberstammen uit Noord-Afrika die opgegaan waren in het Keltische volk dat in 600 v.C. uit het noorden hierheen gekomen was. In het noorden van Portugal – onder meer in Briteiros bij Guimaräes en in Póvoa de Lanhoso – heeft men resten gevonden van Keltische nederzettingen met ronde huizen en stevige, versterkte muren. Uit dezelfde tijd stammen de stenen wilde zwijnen en stieren, magische cultusbeelden. De wijn uit deze streek is zelfs vernoemd naar ‘Het wilde zwijn van Murça’.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht