ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Polen

Diverse auteurs

Polen Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 327 gram
Aantal Pagina's: 254
ISBN: 90-274-1786-5
ISBN-13: 978-90-274-1786-2
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


In cultureel opzicht heeft Polen veelzijdige attracties, om te beginnen de rennaissancestad Krakau en het in oude glorie herrezen Gdansk; maar ook een stad als Warshau heeft haar charme. Op het gebied van natuur krijgen het landschap van Mazurië dat veel meren telt, de wandelroutes door de Hoge Tatra en de oerbossen in het oosten in de Nelles Gids Polen de aandacht die ze verdienen.

Geschiedenis: Vanwege zijn geografisch centrale ligging heeft Polen alle wederwaardigheden in de geschiedenis van Europa meebeleefd. Was het in de 16de eeuw onder koning Jagiello nog een grote mogendheid, 200 jaar later werd het gewoonweg opgedeeld tussen zijn buurlanden. De Nelles Gids Polen documenteert het culturele erfgoed van Polen, inmiddels lidstaat van de EU.

Uittreksel


Blz. 15: Zo’n 650km ten oosten van Nederland en België begint Polen, met een kleine 40 miljoen inwoners en een oppervlakte die iets kleiner is dan het oude Duitsland is het een van de grootste en dichtst bevolkte landen van Europa waarover verrassend weinig bekend is. Het land komt langzamerhand steeds meer in de belangstelling nadat het tot voor kort moeilijk te bezoeken was door het IJzeren Gordijn, dat het scheidde van het Westen, en door de toen geldende verplichtingen om dagelijkse een bepaald geldbedrag te wisselen, om zich aan te melden bij de vreemdelingenpolitie, en dergelijke meer.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht