ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ierland

Diverse auteurs

Ierland Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 326 gram
Aantal Pagina's: 264
ISBN: 90-274-1765-2
ISBN-13: 978-90-274-1765-7
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


De reis begint in Dublin en leidt via de Ierse Riviera naar de Ring of Kerry en naar het schiereiland Dingle. In het binnenland kunt u de kleur groen in al haar tinten bestuderen, The Burren verkennen en langs de westkust de hoogste klippen van Europa beklimmen. Noord-Ierland is vanwege Belfast, de Causeway Coast, de Glens en Mourne Mountains een bezoek zeker waard.

Geschiedenis: In de 5de eeuw voor Chr. kwamen de Kelten naar Ierland, later de Vikingers en de Noormannen. Steenkringen en ganggraven, Keltische kruizen en middeleeuwse boekkunst, kloosters en burchten behoren tot de historische schatten. Verovering, hongersnood, emigratie, onderdrukking en burgeroorlog tekenden het Ierse verleden, het heden beleeft een snel groeiende economie.

Uittreksel


Blz. 15: Negenduizend jaar voordat de Ieren zelf een echt emigrantenvolk werden, kwamen allerlei volken naar dit meest westelijke puntje van Europa, op zoek naar nieuwe woongebieden. De eerste jagers en verzamelaars kwamen vermoedelijk ca. 7000 v. Chr. van Noord-Engeland naar Ierland.

Ca. 3000 v. Chr. kwamen nieuwe volken van onbekende afkomst naar het eiland. Hun beschaving vertoont sporen van verschillende Europese beschavingen uit die tijd, zoals de Spaanse en Myceense. Ook werden veel archeologische vondsten uit die tijd gedaan, wat wijst op een toenmalige culturele uitwisseling tussen verschillende landen.

De nieuwe immigranten brachten onder meer kennis van akkerbouw mee. Zij cultiveerden het land en drongen door tot in de binnenlanden van het eiland. In de vallei van Boyne ten noorden van het moderne Dublin zijn indrukwekkende megalithische grafkelders gevonden.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht