ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Indonesië

Diverse auteurs

Indonesië Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 322 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-274-1761-X
ISBN-13: 978-90-274-1761-9
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


Nelles Gids Indonesië bevat alles wat u weten moet voor een boeiende reis door de Indonesische archipel. Hij leidt u door Jakarta, naar het tempelcomplex van Borobudur in Java, naar de exotische stranden van Bali en de geduchte vulkaan van Lombok. Ook laat hij u kennismaken met de begrafenisceremonieën van de Toraja op Sulawesi en met het leven in de dorpen van de Bataker op Sumatra.

Geschiedenis: Nelles Gids Indonesië is de juiste gids voor reizigers die ook de geschiedenis en de multiculturele achtergrond van het eilandenrijk willen ontdekken. Voorouderverering, boeddhisme, hindoeïsme, islam en de Nederlandse kolonisatie, al deze factoren hebben duidelijk zichtbaar hun stempel afgedrukt.

Uittreksel


Blz. 13: Indonesië bestaat uit 18.108 eilanden die een achtste van de aardomtrek omvatten en met zijn 221 miljoen inwoners het in 2004 de op drie na grootste bevolking ter wereld, na China, India en de VS, en geen enkel land heeft een grotere moslimbevolking. Het land heeft bovendien een indrukwekkende geschiedenis en een eeuwenoude beschaving. Sinds de 16de eeuw werd Indonesië door de Hollanders geregeerd, maar het was ook het eerste land dat door een revolutie het koloniale juk afwierp.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht