ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Griekenland

Diverse auteurs

Griekenland Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 325 gram
Aantal Pagina's: 254
ISBN: 90-274-1756-3
ISBN-13: 978-90-274-1756-5
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


Nelles Gids Griekenland brengt u van het bruisende leven in Athene via Korinthe, Epidauros en Mykene naar Mistrás in het zuiden van de Peloponnesos. Van Olympia gaat het verder naar delphi aan het Parnassosmassief in Midden-Griekenland, waarna de gids u kennis laat maken met de Byzantijnse kloosters van Meteora en de berg Athos. Uitrusten mag u aan de stranden op het schiereiland Chalkidike.

Geschiedenis: Myceense paleizen en klassieke tempels behoren tot de oudste schatten van Europese cultuur. Rijkelijk met goud versierde Byzantijnse kerken, imposante burchten van de kruisvaarders, Osmaanse moskeeën en classicistische gebouwen zijn de cultuurhistorische getuigen van de afgelopen 2000 jaar. Het samenkomen van westerse en oosterse invloeden verklaart de fascinatie die van Griekenland uitgaat.

Uittreksel


Blz. 15: Griekenland is gevormd door de zee. Dat ligt voor de hand – of is het slechts schijn? Een blik op de landkaart leert in ieder geval dat het Griekse vasteland als een gescheurd zeil op zee drijft. De Ionische Zee in het westen en de Egeïsche Zee in het oosten dringen met hun diepe inhammen het vasteland binnen. Ze omspoelen de contouren van de schiereilanden van de Chalcidice, de Pilion, Attica of de Peloponnesos; met kanalen van slechts een paar meter breed scheiden ze de eilanden, waaronder Levkás en Euboea, van het vasteland.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht