ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Verander je leven

Originele titel: Transform your life

Penny Ferguson

Verander je leven Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 440 gram
Aantal Pagina's: 240
ISBN: 90-274-1693-1
ISBN-13: 978-90-274-1693-3
Categorie: Zelfgroei
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Met '52 Briljante ideeën' introduceert het Spectrum een nieuwe merknaam. Kenmerk van deze serie boeken is het levendige karakter. De titels zijn toegankelijk en vol van actieve ideeën die lezers in staat stellen nog meer van hun leven te maken. De vormgeving is tijdschriftachtig, waardoor ze overzichtelijk, praktisch en uitnodigend zijn.

In dit boek geeft in 52 korte hoofdstukken bijzondere ideeën om een probleem of uitdaging aan te pakken. Elk idee bevat de volgende elementen: achtergrondinformatie, tips en citaten van experts en handvatten hoe nu concreet iets te doen. De boeken zijn actief, direct en verrijkend; zo bieden ze lezers op een eigentijdse wijze informatie over onderwerpen die er toe doen. Door de persoonlijke en informele toon voelen lezers zich als het ware gesteund door hun personal coach.

Dit boek draagt als ondertitel: 'Word degene die je altijd al wilde zijn'. Thema's die hier onder andere aan bod komen, zijn: luisteren naar anderen, jezelf uit de slachtofferrol halen, door anderen te respecteren verkrijg je zelf meer respect, zorgen voor een balans tussen werk en privé-leven, lachen is de beste medicijn, en zo meer.

Uittreksel


Blz. 14: We kunnen ons wel eens gefrustreerd voelen over de manier waarop de dingen op een gegeven moment lopen. Misschien voelen we ons zelfs wanhopig. We hebben vaak het gevoel dat er geen enkele oplossing is, laat staan dat we hoop koesteren dat onze dromen ooit zullen uitkomen. We geven regelmatig anderen of de omstandigheden de schuld voor hoe we ons voelen.

Ik weet dit allemaal omdat dit precies beschrijft hoe ik me tot op latere leeftijd voelde. Toen las ik echter een boek waardoor mijn denkwijze totaal veranderde. Ik ontdekte hoe ik mijn leven in een gelukkig en opwindend avontuur kon veranderen en nu haal ik bijna dagelijks het uiterste uit mezelf en mijn talenten. Ik zou alleen willen dat ik dat eerder had gedaan. Ik vertel in dit boek wat ik allemaal heb ontdekt en hoop dat jij daardoor ook de mogelijkheden zult aangrijpen die het leven je biedt.

Recensie

door Tsenne Kikke
Penny Ferguson heeft een eigen adviesbureau en geeft trainingen in empowerment en zelfmanagement. Nu is ze op een leeftijd gekomen van eenenzestig jaar en heeft een rijk gevuld leven achter de rug. Hoe rijk? Toen ze vier maanden oud was, werd ze door haar moeder achtergelaten. Toen ze zeven werd, werd ze naar een kostschool gestuurd waar ze dagelijks gepest werd en waar ze zich heel eenzaam voelde. Op haar achttiende werd ze verkracht en ze huwde toen ze 20 werd. Voor haar dertigste werd ze moeder van zes kinderen. Na drie mislukte huwelijken had ze geen greintje vertrouwen meer in zichzelf, as helemaal blut en zat in diepe schulden. Alsof dit nog niet genoeg was, sukkelde ze met haar gezondheid en had constant last van haar rug.

Dankzij de inspiratie die ze in een boek aantrof, nam ze haar eigen toekomst terug in eigen handen. Door haar denkwijze te veranderen, veranderde ze haar leven. In dit boek hoopt zij dat de 52 ideeën die ze je aanreikt jou ook zullen inspireren om uit te groeien tot de persoon die jij wilt zijn.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht