ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Je baby

Diverse auteurs

Je baby Type: Hardcover
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 1200 gram
Aantal Pagina's: 296
ISBN: 90-274-1664-8
ISBN-13: 978-90-274-1664-3
Categorie: Ouderschap
Richtprijs: € 34,95

Korte Inhoud


Je baby is hét boek voor ouders die op zoek zijn naar objectieve, betrouwbare en eigentijdse informatie over het eerste jaar van hun baby. Omdat het is geschreven door Nederlandse auteurs, staat de informatie dicht bij de dagelijkse Nederlandse praktijk. De vele foto's en illustraties maken het boek bovendien toegankelijk, overzichtelijk en prettig leesbaar.

- Voeding en verzorging Borst- en flesvoeding, veiligheid en veel praktische tips die de dagelijkse verzorging gemakkelijker maken!

-Ontwikkeling spelletjes Wat gebeurt er in dat eerste jaar? Met babyspelletjes stimuleer je de band tussen ouder en kind.

- Denk om jezelf Zowel op lichamelijk als op emotioneel gebied verandert er veel - zorg dat je er optimaal van kunt genieten.

- Partners worden ouders Hoe laat je alles zo goed mogelijk functioneren in je nieuwe gezin?

- Veiligheid voorop Hoe maak je je huis kindveilig en tips voor onderweg.

- Het medisch ABC Wat doe je als je baby ziek wordt? Een overzicht van alle kinderkwaaltjes en -ziekten, een EHBO-overzicht en een gifwijzer.

Hilde Marx is pedagoge en werkt bij de opvoedtelefoon en advieslijn van Ouders van nu. Cora de Vos is journaliste en schreef diverse baby-, kinder- en zwangerschapsboeken. Magteld Westpalm van Hoorn is jeugdverpleegkundige en werkt al meer dan tien jaar op het consultatiebureau van het geboortecentrum in Amsterdam. Bonnita Postma fotografeert voor boeken en tijdschriften. Haar eigentijdse foto's zijn onder andere te vinden in Zwanger - Het nieuwe handboek over de zwangerschap en bevalling en lifestylemagazine Living.

Met medewerking van: Cora de Wolff, huisarts en Kim Schuitevoerder, kinderarts.

Uittreksel


Blz. 7: Als dit je eerste kind is, weet je nu hoe het voelt om moeder of vader te zijn. Als je al een kind hebt, moet hij of zij ook wennen aan het nieuwe broertje of zusje. Je kunt je nieuwe gezin vergelijken met een mobile: als er een poppetje bijkomt, bewegen alle andere poppetjes, eerst heftig en dan wat rustiger, tot jullie met z’n allen een nieuw evenwicht hebben bereikt.

In de eerste periode na de geboorte ben je misschien vooral moe. Je moet wennen aan je nieuwe leven, je moet een nieuw ritme zien te vinden, en voordat je aan je nieuwe leven gewend bent, ben je vaak wéken verder. Dit boek vertelt je alles wat je als prille ouder wilt weten over het eerste jaar - vanaf de geboorte en kraamtijd tot en met de eerste verjaardag. En het geeft niet alleen veel informatie over de praktische kant zoals de verzorging en de ontwikkeling van je baby, maar ook over de emotionele kant van het ouderschap, zodat je met hart en ziel kunt genieten van het eerste jaar met je baby.

In ‘Voeding en verzorging’ vind je alles over borst- en flesvoeding, aanpassingen die nodig zijn om je huis kindveilig te maken en handige adviezen bij de dagelijkse verzorging. ‘De ontwikkeling van je baby’ laat zien hoe een baby zich in het eerste jaar ontwikkelt. Je kunt daar zelf een actieve rol bij spelen. Hier vind je allerlei spelletjes om zijn ontwikkeling en de hechting te stimuleren. ‘Je gezin: emoties en organisatie’ gaat over vader- en moedergevoelens, het lichamelijk en geestelijk ‘ontzwangeren’ van de moeder en de aanpassingen van alle gezinsleden aan de nieuwe situatie. Ook lees je alles over praktische zaken als kinderopvang (in Nederland) en de (Nederlandse) juridische aspecten van het ouderschap. En wat doe je als je baby ziek wordt? Het ‘Medisch ABC’ geeft een overzicht van de meest voorkomende babykwaaltjes en -ziekten, met handige tips over het verzorgen van je zieke baby. Het geeft je ook informatie over eerste hulp bij ongelukken en een overzicht van het hoe en waarom van alle vaccinaties in het eerste jaar.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit boek is een aanrader, vooral voor koppels die hun eerste kindje verwachten en voor moeders die zonet bevallen zijn. Het spijtige is wel, dat er, wat info inzake administratieve aangelegenheden betreft, zoals kraamverlof, ouderschapsverlof, kinderopvang, adressen/websites, enzovoorts, weinig of helemaal geen aandacht werd besteed aan de Belgische wetgeving, tarieven en mogelijkheden. Misschien een aanrader bij de eerstvolgende druk?
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht