ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Peru

Diverse auteurs

Peru Type: Paperback
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 325 gram
Aantal Pagina's: 255
ISBN: 90-274-1621-4
ISBN-13: 978-90-274-1621-6
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 13,5

Korte Inhoud


Nelles Gids Peru neemt u mee door de metropool Lima, op wandelroutes door het Andesgebergte, naar de oude Incahoofdstad Cuzco, het mysterieuze Machu Picchu en de indianen aan het Titicacameer. Andere residoelen zijn het Amazone-oerwoud, de witte stad Arequipa en de geheimzinnige lijnen van Nazca.

Geschiedenis: Meer dan 10.000 jaar geleden trokken de eerste jagers en verzamelaars vanuit Azië Peru binnen. Daarna ontwikkelden zich talrijke regionale culturen, die door de Inca’s tot een immens rijk werden samengesmeed. De Spaanse verovering in 1531, de lange koloniale tijd en de kenteringen in de 20ste eeuw lieten hun sporen na.

Uittreksel


Blz. 17: De naam Peru is nauw verbonden met de fascinerende cultuur van de Inca’s en de wrede veroveringsoorlog van de gebroeders Pizarro. De meeste bezoekers worden tegenwoordig aangetrokken door de indrukwekkende ruïnesteden van de Inca’s in de bergen en de geheimzinnige, tot op de dag van vandaag nog altijd raadselachtige in de bodem getekende lijnfiguren van de Nasca. Prachtige, met veel goud versierde koloniale kerken, paleizen en elegante herenhuizen getuigen van de ingrijpende invloed van de Spaanse koloniale heersers – en, natuurliefhebbers raken zeer enthousiast bij het zien van de machtige, met sneeuw bedekte bergen van de Andes.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht