ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Overgave

Originele titel: The surrender

Toni Bentley

Overgave Type: Hardcover
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: 450 gram
Aantal Pagina's: 215
ISBN: 90-274-1450-5
ISBN-13: 978-90-274-1450-2
Categorie: Erotiek & Sensualiteit
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Een openhartig verhaal over een seksueel en spiritueel ontwaken... Weinig vrouwen doen het en nog minder zullen toegeven dat ze het doen. Toni Bentley gunt lezers een blik onder de lakens bij haar erotische ontdekkingstocht, die alle conventies omverwerpt. Een metamorfose waarbij het seksuele genot zich, zoals zij het noemt, 'van voren naar achteren' verplaatst.

Dankzij klassiekers als ‘Het seksuele leven van Catherine M.’ zijn subversieve erotische memoires van vrouwen geen bijzonderheid meer. Maar geen enkele schrijfster begaf zich nog op het psycho-seksuele terrein dat Bentley betreedt. Wanneer ze een minnaar ontmoet die haar kennis laat maken met een radicaal en onverwacht genot, beschouwt zij deze 'heilige' daad als haar ontwaken.

Overgave is een humoristische en intelligente ontdekkingstocht door de wereld van grensverleggende erotische fantasieën, die de seksuele horizon verruimt.

Toni Bentley danste tien jaar bij George Balanchines New York City Ballet. Ze schreef verschillende boeken, waaronder Sisters of Salome en Winter season: a dancer's journal. Ook publiceerde ze in The New York Times, The Los Angeles Times en diverse tijdschriften.

“Vrouwen hebben zich de kunst van het schrijven over seks laat eigen gemaakt, maar nu we het eenmaal te pakken hebben - en Toni Bentley heeft dat zeker - vatten de bladzijden vlam.” Nancy Friday, auteur van ‘Diepe gronden en Dromen van de daad’.

“Geen enkele vrouw vóór Bentley was zo enthousiast over wat ze zelf noemt 'emancipatie door de achterdeur' dat ze er een heel boek aan wijdde ...” Zoe Heller, New York Times Book Review.

“Dit zou wel eens een klein meesterwerk kunnen zijn op het gebied van erotische literatuur. Ik bewonder de helderheid; de toon is eerlijk, niet sentimenteel en heel natuurlijk - de openhartigheid is absoluut niet gekunsteld.” Leon Wieseltier, New York Observer.

“Bentley schrijft zeer bevlogen over haar ervaringen met sodomie. Sommigen zullen haar memoires blasfemisch noemen, anderen spiritueel; sommigen pornografisch, anderen erotisch. Wat het ook is, het is bijzonder knap, sexy, geestig én ontroerend, een verhaal van een grenzeloze passie die tot extase leidt.” Publishers Weekly.

Uittreksel


Blz. 90: Na mijn initiatie dacht ik voortdurend aan alles wat anaal was, inclusief de mechanica. De spijsverteringsorganen zijn leidingen met een eenrichtingsverkeer waarin peristaltische bewegingen het voedsel van de mond naar de anus duwen. Kontneuken is onder andere de schaamteloze – en tegenstrijdige – poging om dezelfde route in omgekeerde richting af te leggen.

Een poesje neuken is als het binnengaan van een grot met slects één uitgang, ter grootte van een speldekop – het gat van de cervix dat naar de baarmoeder leidt. (En dit is natuurlijk ook een ‘uitgang’ naar de ouderschap.) Onder normale omstandigheden is je poesje een vrij gesloten, alhoewel uitrekbare plek. De vagina is een vergaarbak. Het anale kanaal is daarentegen op directe, complexe wijze verbonden let de mond, de ingang, de plaats waardoor het leven wordt gevoed. Het spijsverteringskanaal (dat ongeveer negen meter lang is en loopt van de endeldarm naar de karteldarm, naar de dunne darm, naar de maag, naar de slokdarm, naar de keel, naar de mond) is het traject waarop de anale neuker zich begeeft.

Recensie

door Tsenne Kikke
Als recensent is het soms moeilijk om over een boek een objectief oordeel te vellen... want dit boek zal door velen een tien op tien krijgen, afhankelijk van de (on)gezondheidsgraad van de geest van de lezer. Hier hebben we te maken met een sterk staaltje Anaïs Nin in het Anaals. '€˜Anaals'€™ is een taal, de enige taal van Toni Bentley. We mogen haar gerust de vrouwelijke Markies de Sade noemen van de 21ste eeuw. Ze is een masochiste van het hoogste knoopsgat, een aanbidster van sodomie. Natuurlijk mag ze schrijven wat ze wil, maar als lezer hoef je haar verhaal niet te kopen. Anderzijds heb ik op mijn leeftijd geleerd om niet al te veel te (ver)oordelen. Toni Bentley ervaart het seksuele '€˜op haar manier'€™. Als je niet graag dingen over sodomie leest, dan waarschuw ik je op voorhand: lees dit boek niet! Het bespaart je zeer veel onnodige verspilde energie aan het beleven en het uiten van jouw ergernissen. Als je het tóch leest: tracht haar dan te begrijpen... Verplaats jezelf in haar denk- en gevoelswereld en aanvaard haar interpretatie van een '€˜spiritueel neukgebeuren'€™, een gebeuren waarin ze zelfs het goddelijke bij betrekt. Haar woordkeuze is doordacht, trefzeker, raak dus. Het enige échte nadeel is... dat je bijna over niets anders leest dan kontneuken. Dus, als je het boek tóch wil lezen, doe er tenminste meer dan een maand over: lees vandaag een hoofdstuk of twee en leg het boek voor enkele dagen weg. Misschien krijg je zin om het verder lezen, ofwel wordt je overmant met het gevoel het voor eeuwig en altijd te verbranden.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht