ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Operatie Hell Gate

Originele titel: Operation Hell Gate

Marc Cerasini

Operatie Hell Gate Type: Paperback
Uitgever: Unieboek
Gewicht: 381 gram
Aantal Pagina's: 258
ISBN: 90-269-8529-0
ISBN-13: 978-90-269-8529-4
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


Miljoenen mensen zijn in gevaar wanneer CTU (Counter Terrorist Unit) in Los Angeles ontdekt dat een terroristische groepering een aanslag op Amerikaanse bodem voorbereidt.

Special Agent Jack Bauer heeft slechts vierentwintig uur de tijd om de aanslag te voorkomen. Nog voordat hij de eerste verdachte kan verhoren, ontsnapt de terrorist en wordt Jack beschouwd als verrader en als verantwoordelijke gezien voor de dood van twee FBI agenten.

Terwijl de jacht op hem wordt geopend, probeert Jack binnen te dringen in het hart van de terroristische cel om zo achter het doelwit van de aanslag te komen. Bijna vijfduizend kilometer verwijderd van het hoofdkwartier van CTU staat Jack Bauer er in New York alleen voor, overgeleverd aan zijn eigen creativiteit en overlevingsdrang. En de tijd is bijna om…

’24: Operatie Hell Gate’ is de eerste nieuwe episode in een reeks explosieve actiethrillers gebaseerd op de spannende en veelvuldig bekroonde tv-serie 24 (Twenty Four) met Kiefer Sutherland als Special Agent Jack Bauer.

Uittreksel


Blz. 9: Een noodzakelijk kwaad.

Zo verdedigde Jack Bauer de debriefing voor zichzelf. De missie was voorbij, het veldwerk, de beslissingen op leven en dood – waarvoor je maar een fractie van een seconde de tijd had – waren genomen. Nu hadden de dames en heren bureaucraten behoefte aan verklaringen die de schok verzachtten, aan hun rondje vol kritiek achteraf. Het feit dat Richard Walsh het evaluatiegesprek voerde, maakte het in ieder geval een stuk draaglijker.

Terwijl een typische chef uit het middenkader zich overgaf aan het toetsenbord, luidsprekertelefoons en digitale documenten, continu afgewisseld met het houden van geestdodende evaluatiegesprekken, was Walsh een ex-commando en een voormalig agent die de praktijk kende. Hij was weliswaar achter een bureau beland, maar had nooit zijn scherpte verloren. Walsh handelde uit overtuiging, had ethiek hoog in het vaandel en hield er niet van om onzin te verkopen om zijn straatje schoon te vegen. Hij behoorde tot het zeldzame soort mannen dat Jack het gevoel gaf dat zijn inspanningen waardevol waren.

"Ga zitten, agent Bauer."

Recensie

door Tsenne Kikke
Als je van de populaire tv-serie 24 houdt, dan is dit boek een aanwinst in jouw bibliotheek. Neem nota dat dit het eerste boek is van een gloednieuwe serie! Met andere woorden: je kunt het nog niet op jouw scherm thuis hebben gezien. Het zal je veel leesplezier bezorgen, alhoewel je het natuurlijk niet mag vergelijken met de levensechte Jack Bauer op het scherm. De spanning ontbreekt, de muziek, de snelle, visuele actiebeelden; de uitstraling van de karakeres, enzomeer - maar, een boek heeft dan weer andere voordelen, zoals je weet en je bent er in je hoofd actiever mee bezig. Je hersenen zullen je dankbaar zijn!

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht