ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Natuurlijk gelukkig!

Originele titel: The nature of hapiness

Desmond Morris

Natuurlijk gelukkig! Type: Hardcover
Uitgever: Unieboek
Gewicht: 228 gram
Aantal Pagina's: 192
ISBN: 90-269-6615-6
ISBN-13: 978-90-269-6615-6
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 12,95

Korte Inhoud


Wat is geluk? Is het de blik die een ouder werpt op zijn pasgeboren kind? De eerste voorjaarsdag? Een winnend staatslot? Of de invulling van een lang gekoesterde ambitie? In ‘Natuurlijk gelukkig!’ gaat Desmond Morris op zoek naar een antwoord op deze fundamentele vraag.
In plaats van voor te schrijven wat men moet doen om het pure geluk te vinden, geeft hij een zeer scherpzinnige en controversiële uitleg van de vele mythen en verklaringen die aan geluk ten grondslag liggen.

Uittreksel


Blz. 9: “Vaak is er begripsverwarring over wat geluk eigenlijk is. Het wordt nogal eens verward met tevredenheid, voldaanheid en gemoedsrust. De beste manier om het verschil uit te leggen is tevredenheid te omschrijven als een stemming waarin je zegt dat het leven mooi is, terwijl geluk de gewaarwording is die ons doet beseffen dat het leven plotseling veel mooier is geworden. Op het moment dat ons iets fantastisch overkomt, ervaren we een emotie, een sensatie van intense vreugde, een explosie van pure verrukking – en dat is het moment waarop we werkelijk gelukkig zijn. Helaas duurt die toestand niet zo lang. Intens geluk is een vluchtige, voorbijgaande ervaring. We kunnen ons daarna nog wel een poosje goed voelen, maar het moment van opperste verrukking ebt snel weg. Een cynicus heeft ooit gezegd: het leven is één grote ellende, onderbroken door korte momenten van geluk.”

Recensie

door Tsenne Kikke
nog te bespreken.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht