ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het BH boekje

Originele titel: Bra

Stephanie Pedersen

Het BH boekje Type: Hardcover
Uitgever: Unieboek
Gewicht: 407 gram
Aantal Pagina's: 128
ISBN: 90-269-6599-0
ISBN-13: 978-90-269-6599-9
Categorie: Lichaamsverzorging
Richtprijs: € 12,95

Korte Inhoud


Met kant, opgevuld, push-up, met franje, strapless, met beugels, halter, minimizer, maximizer – de bh wordt in al zijn glorieuze vormen vereerd in dit vrijpostige hebbeding boekje voor alle modieuze vrouwen. Van suffragettes tot beroemde modellen, van Marilyn Monroe tot Madonna, de bh heeft meer impact gehad in ons modebeeld dan welk ander kledingstuk ook.

Dit sexy, verfijnde en – bovenal – grappige boekje roemt de bh en alles waar dit lingeriestuk voor staat, en geeft vrouwen zo de informatie, de inspiratie en de steun die ze nodig hebben om het beste van hun boezem te maken!

Uittreksel


Blz. 11: Waarom al die drukte? Veel mensen raken in alle staten door iets dat eigenlijk geen ander doel dient dan baby’s voeden. Maar waarom vinden we borsten sexy? Sommigen denken dat een obsessie voor borsten voort kan komen uit het krijgen van flesvoeding in plaats van borstvoeding. Anderen denken dat het wijst op een gebrek aan rijpheid en de angst om volwassen te worden. Weer anderen zeggen dat de manier waarop borsten gezien worden een weerspiegeling is van hoe vrouwen bekeken en behandeld worden.

Volgens Desmond Morris hebben onze borsten zich ontwikkeld om op onze billen te lijken. De billen waren namelijk de voornaamste seksuele signalen van ons lichaam voordat we op twee benen stonden. Hij wijst erop dat bijna alle seksuele signalen en erogene zones aan de voorkant zitten: de gezichtsuitdrukkingen, lippen, borsten, tepels, genitaliën en de voornaamste bloosgebieden. We moeten ons dus niet afvragen waarom we zo dol zijn op borsten en gewoon genieten van de schoonheid die Moeder Natuur ons geschonken heeft

Recensie

door Tsenne Kikke
Wie ook zei: '€˜een beeld zegt meer dan duizend woorden'€™, heeft gelijk '€“ en, dit boekje bewijst het. Ooit al een driehoekige bh en bijpassend slipje gezien ter waarde van 11 miljoen dollar? Op blz. 111 vindt je er een afbeelding van. Supermodel Heidi Klum heeft er in 2003 40 miljoen mee verdiend, gewoonweg om het te showen. De bh bestaat uit 2809 edelstenen, een combinatie van gele saffieren, granaten amethisten, en diamanten en weegt in totaal 2200 karaat. De slip bestaat uit nog eens 3236 stenen. Het maken ervan kostte meer dan 375 manuren.

Het bh-verhaal begint in 1904: de geboorte van de bh, een historische gebeurtenis en het boekje eindigt met het hoofdstuk '€˜Wat komen gaat'€™, waaronder de voorstelling van een Chocoladebeha, die gegarandeerd niet smelt in de hitte van de strijd.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht