ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Manga bijbel

Originele titel: The Manga bible

Ajibayo Akinsiku

De Manga bijbel Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 270 gram
Aantal Pagina's: 208
ISBN: 90-266-1502-7
ISBN-13: 978-90-266-1502-3
Categorie: Stripverhalen
Richtprijs: € 15,95

Korte Inhoud


Een wereld in opschudding. Corrupte leiders en maniakale profeten. Een vreemdeling verscheen. Hij dreef duivels uit en liet zieken van hun sterfbed opstaan. Hij leidde zijn mensen naar het licht. De wereld - jouw wereld - zou nooit meer hetzelfde zijn.

Oude en Nieuwe Testament in Mangastripvorm. Zo heb je de Bijbel nog nooit gezien!

De karakteristieke Japanse tekenstijl Manga is afgelopen decennia ook in Nederland zeer populair geworden. Het kon dus niet uitblijven dat ook de Bijbel in deze stripvorm zou verschijnen. Deze strip is bedoeld als een eerste laagdrempelige kennismaking met de Bijbel en is voorzien van een korte uitleg over de Bijbel. Maar ook voor wie de Bijbel al lang kent en van strips houdt, is dit een aanrader.

Uittreksel


Blz. 5: Lees dit eerst!

De Mangabijbel is een bewerking van de Bijbel. Dit boek vertelt het verhaal over de relatie tussen God en zijn volk, vanaf de schepping van de aarde en de oude geschiedenis van het Joodse volk, tot het leven van Jezus, zijn dood en de avonturen van de eerste kerkelijke gemeentes. Dit alles in mangastripvorm.

Het beslaat zeker niet alle verhalen en lessen uit de Bijbel, maar is bedoeld als handige 'opstap'. Het geeft jou als lezer een voorproefje van de belangrijkste thema's en figuren en vertelt waar het in hoofdzaak om draait.

De makers en uitgevers hopen dat De Mangabijbel je zal inspireren ook eens in de echte Bijbel te lezen. De Bijbel is een prachtig boek (het meest verkochte boek ter wereld!), dat een leidraad kan zijn en je troost en wijsheid kan schenken als je de tijd neemt om het goed te lezen. Er zijn allerlei studiebijbels en aanvullende teksten verkrijgbaar die de moeilijke stukken uitleggen.

Om je te helpen de fragmenten uit De Mangabijbel terug te vinden in de originele Bijbel, staan er door het hele boek blokjes met 'Meer weten?' plus het betreffende Bijbelboek en vers eronder. Deze staan steeds aan het einde van een fragment.

De verwijzingen werken als volgt:

Boek: Hoofdstuk: Vers.
Dus 'Mattheüs 4:1-11' betekent het boek Mattheüs, hoofdstuk 4, verzen 1 tot en met 11. De meeste Bijbels hebben een inhoudsopgave, zodat je het goede boek makkelijk kunt vinden.

Recensie

door Tsenne Kikke
Manga, de karakteristieke Japanse tekenstijl voor stripverhalen, is ook in onze streken populair geworden. Het kon dus niet uitblijven dat ook de Bijbel in deze stripvorm zou verschijnen. Deze mangastrip vertelt het verhaal van de Bijbel over de relatie tussen God en zijn volk, vanaf de schepping van de aarde en de oude geschiedenis van het volk Israel tot het leven van Jezus, zijn dood en het ontstaan van de oudste christelijke gemeenschap. Ook voor een stripverhaal minder voor de hand liggende Bijbelboeken als Psalmen en Openbaring komen (even) aan bod. De strip is bedoeld als een eerste kennismaking met de Bijbel.

Om de lezer te helpen de fragmenten uit 'De Mangabijbel' terug te vinden in de originele Bijbel, staan er steeds verwijzingen naar het desbetreffende Bijbelboek en -vers. Voor lezers zonder voorkennis van de Bijbel is deze uitgave echter minder laagdrempelig dan aangekondigd. De verhalen worden soms erg beknopt verteld. De doelgroep zal eerder bij jeugdige, protestants-christelijke kerkleden liggen. Tekeningen in zwart-wit; de leesrichting is van voor naar achter en van links naar rechts, in tegenstelling tot doorsnee manga. Speelse lay-out. Redelijk veel tekst. Bevat inhoudelijke en vertaalfouten. Vanaf ca. 11 jaar.

- Prof. dr. K.A.D. Smelik -

Manga, een populair Japans stripgenre, heeft alles om van het heilige boek ook een populair boek te maken: de focus op verhaal en actie, de verleidelijke personages en - uiteraard - de kracht van het beeld. Vooral de jongere generatie loopt warm voor het genre, wat het tot de ideale springplank maakt om religie te promoten.

Peter J. Thuesen, de voorzitter van de afdeling religieuze studies aan de universiteit van Indiana, ziet de manga-Bijbel als een logisch vervolg op het streven naar een begrijpelijke godsdienst. 'Christenen hebben door de eeuwen heen glasramen met religieuze thema's gemaakt voor ongeletterd Europa. En dankzij de boekdrukkunst kwam de massaproductie op gang van betaalbare, geïllustreerde bijbels.'

Akinsiku's volgende project is een manga over het leven van Christus. Die zal driehonderd bladzijden tellen en minder dialogen maar meer actie bevatten. Daarmee geeft Akinsiku gehoor aan de kritiek van de bloggende mangaliefhebbers. Die hadden slechts één opmerking over zijn manga-Bijbel: te veel tekst!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht